Ontinyent lidera l’estalvi municipal a les capitals de les comarques centrals

0

L’ajuntament d’Ontinyent lidera l’estalvi brut per municipi a les capitals de les comarques centrals valencianes. Segons les dades de les últimes liquidacions pressupostàries publicades pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Publiques, la capital de La Vall d’Albaida és la que registra un major estalvi brut sobre els ingressos corrents (21’36%), seguida de Dènia (La Marina Alta, 18’18%), Alcoi (L’Alcoià-El Comtat, 15’7%), Xàtiva (La Costera, 15’69%) i Gandia (La Safor, -5’24%). Altres significatives capitals de comarca com Alzira (20’25%) també queden per darrere d’Ontinyent.

L’estalvi brut és la diferencia entre els ingressos corrents (impostos, taxes…) i la suma de despeses corrents necessàries per al funcionament dels ajuntaments i dels interessos dels préstecs. El resultat és la part del pressupost que es pot destinar a invertir o a amortitzar préstecs.

L’alcalde d’Ontinyent. Jorge Rodríguez, valorava esta dada assenyalant que “evidencia la bona salut financera de l’Ajuntament, gràcies al treball constant i conscient fet des del Govern d’Ontinyent per controlar la despesa i estalviar en allò que es pot, sense deixar d’invertir en les nostres prioritats, que són la promoció econòmica i la política social”.

Per la seua banda, el regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, afegia que “a esta situació arribem gràcies a la gestió eficient feta en l’anterior legislatura, amb una reducció del deute del 45% respecte a 2011. Ara el que toca es posar esta bona situació econòmica al servei d’un major creixement econòmic i desenvolupament social, per realitzar inversions que tinguen un retorn econòmic per a la ciutat i servisquen per generar ocupació. Al cas d’enguany, i comptant amb les subvencions de la Diputació de València, les inversions ascendiran a 4 milions d’euros”, avançava.