13/07/2024 - 13:00
Més

  Ontinyent implica tècnics, professionals i associacions en la seua I Setmana de la Salut

  Altres notícies

  Tècnics, professionals i associacions de l’àmbit sanitari participaran en la I Setmana de la Salut d’Ontinyent, una activitat impulsada des de l’àrea de Política per a les Persones del govern ontinyentí. La regidora de Sanitat, Matilde Francés, ha presentat hui una intensa programació de tallers, xerrades i altres activitats una jornada d’avaluació de risc cardiovascular, que tindran lloc del 4 al 11 d’abril principalment a la Sala Gomis (antiga Multiusos).

  Francés destacava que “com a regidora de Sanitat i com a metge la promoció de la salut ha de ser una de les nostres prioritats, i hem pensat que podria ser positiu organitzar estes activitats al voltant de la data del Dia Mundial de la Salut (7 d’abril), amb intenció que la iniciativa tinga continuïtat en propers anys”, explicava.

  Francés compareixia acompanyada de Juan Gil i Inma Torró, membres de l’Associació Pàrkinson Benicadell, una de les entitats i col·lectius participants a la Setmana de la Salut junt a ADIEM, els tècnics de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de la Mancomunitat, Proyecto Hombre, els farmacèutics locals, metges del SAMU i altres professionals sanitaris.

  Les activitats previstes a la Sala Gomis començaran el 4 d’abril amb un Taller de Primers Auxilis a les 17 :00 a càrrec de Berta Navarro i Carmen Camallonga, Metgesses del SAMU d’Ontinyent; i un Taller-xerrada sobre “Educació sexual (afectiva): passat, present i futur”  a les 18:00 a càrrec del sexòleg municipal, Xavier Marian de Dios. El 5 d’abril hi haurà un taller-xerrada a les 17:00 titolat “La teua salut, el metge ho pot tot?” a càrrec de Martha Iriarte, Llicenciada i Doctorada en Psicología; i una sobre  “Prevenció i tractament de conductes addictives. La família com a pilar fonamental” a les 18:30 a càrrec de Tècnics de la UPPCA i “Proyecto Hombre”.

  El 6 d’abril a les 17:00 tindrà lloc el Taller-xerrada “Falsos mites sobre l’alimentació del Segle XXI”  impartit per Oscar González, Nutriassessor en residències de 3a edat i graduat en Nutrició Humana i Dietética, que inclourà la degustació d’un benerar saludable; i dijous es celebrarà la taula Redona “Prevenció primària i secundària del càncer. Detecció precoç” a les 17:00, comptant amb l’equip d’oncòlegs de l’Hospital de Xàtiva: Pedro López Tendero, Mamen Cañabate.

  El 8 d’abril també a la  Sala Gomis hi haurà projecció de documentals i una taula rodona sobre “Salut mental: estigma i empoderament” a les 17:00; i el 9 d’abril de 9:30 a 13:30 hores al Centre Comercial El Teler es realitzarà una jornada d’avaluació del risc cardiovascular amb la participació de les farmàcies de José Iborra, Adelia Jorda i Rafa Jorda a la que es realitzaran proves i s’avaluaran factors de risc vinculats al colesterol, la glucosa, el perímetre abdominal o el tabaquisme, entre d’altres.

  Des de l’Associació Parkinson Benicadell, Juan Gil i Imma Torró explicaven les activitats del X aniversari de l’entitat, amb les que aquesta se suma a la Setmana de la Salut, i que inclouran el 8 d’abril lla V edició del seu festival benèfic, enguany dedicat a la memòria del desaparegut fundador de l’entitat, José Ramón Tormo. Gil posava de relleu la bona acollida a un festival que tindrà lloc al Teatre Echegaray, i que després d’esgotar entrades per a la sessió de les 22:00 inclourà una sessió prèvia a les 19:00 hores d’eixe dia, amb la participació de nombrosos grups i cantants de diverses èpoques com los Tex-Mons, los Saltos, Grupo Mio, la Trastienda o Troya.

  A aquest festival s’afegirà el 11 d’abril (dia mundial del Pàrkinson) un dinar de germanor al CIM de Sant Rafel a les 14:00; una xerrada a càrrec del Dr. Samuel Diaz a les 17:00 al mateix lloc; i el 12 d’abril un esmorzar a la cafeteria del CIM a les 9:30 i un desplaçament al Col·legi La Concepció a les 11:30.

  Matilde Francés animava a tota la ciutadania “a acudir a les diverses activitats que hi haurà estos dies en la I edició d’una Setmana de la Salut que esperem que siga la primera de moltes”, destacava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -