Nova ubicació, més centres participants i més alumnes visitants. La II Fira de l’Estudiant d’Ontinyent, traslladada des de la placeta de Festers fins la Plaça de la Concepció, comptava hui amb una vintena d’instituts, universitats i centres de formació d’Ontinyent i La Vall d’Albaida (pràcticament el doble que en l’edició anterior), que presentaven la seua oferta formativa a més de 2.000 alumnes desplaçats des de tota la comarca.
A la fira, organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent i el Consell Educatiu, amb el patrocini de la Fundació Campus Ontinyent, tenia enguany un especial protagonisme la Formació Professional, ja que els tres instituts de la ciutat presentaven una oferta conjunta de qualificacions professionals presentada amb el recolzament del consistori que permet accedir a Certificats de Professionalitat.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava a la seua intervenció en la inauguració de l’esdeveniment que “a Ontinyent hem de seguir unint forces perquè ser la nostra siga una ciutat més potent des del punt de vista educatiu i cultural, ja que l’únic camí per eixir de la crisi és el de l’educació i la formació”. El primer edil, que tenia paraules d’agraïment per a totes i tots els qui s’han implicat en l’organització, valorava també positivament l’impacte de la fira “per seguir treballant en eixa capitalitat amable que busquem, ja que hui comptem i donem la benvinguda a la gent que ve d’Albaida, Benigànim o Aielo de Malferit”, manifestava.
Entre els participants estaven la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló, la Miguel Hernández d’Elx; la UNED d’Ontinyent-Alzira-València; els instituts Jaume I, l’Estació i Pou Clar d’Ontinyent i el Josep Segrelles d’Albaida; el Conservatori; el CFPA Sant Carles; diverses escoles i centres formatius de música, dansa i idiomes; el centre de menors El Rogle o el Consell Local de la Joventut.
Pel matí tenia lloc la inauguració, obertura dels estants, tallers, exhibicions i exposicions, a més d’una degustació d’aperitius elaborats pel programa d’operacions bàsiques de restaurant i bar del centre “El Rogle”. De vesprada la fira reobria els estats tallers i exhibicions de 17:00 a 20:00, tenint lloc també a les 18:30 una xerrada sobre “Dret Laboral per a Joves” i una introducció al Programa de Garantia Juvenil de la Càmera de Comerç, a pocs metres de la Plaça de la Concepció, en el Saló d’actes de la Mancomunitat de Municipis.
El regidor d’Educació, Óscar Borrell, mostrava la seua satisfacció per la bona acollida a la nova ubicació de la Fira, emmarcada enguany a la I Setmana Pedagògica que està incloent nombroses activitats relacionades amb l’educació a la ciutat “i que estan convertint a Ontinyent estos dies en epicentre del mon educatiu a la comarca”, destacava.
Quant a l’oferta de Qualificacions Professionals de la ciutat d’Ontinyent, Borrell explicava que es una proposta que parteix dels 3 instituts per poder ofertar uns cursos adreçats a gent treballadors que necesita l’impuls de comptar amb una titulació per accedir a una sèrie de llocs de treball: “són gent amb experiencia però sense titulació, als que s’ofereixen només els mòduls necessaris per a l’adquisició de les Qualificacions Professionals. També estan obertes a aqueles persones que desitgen ampliar les seues competències, i permetran accedir als Certificats de Professionalitat que corresponguen”, exposava.
D’aquesta manera, a l’Ies l’Estació es podran cursar mòduls d’Activitats Administratives de Recepció i Relació amb el client i de Muntatge i reparació de sistemes microinformàtics; al Jaume I els de Muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques en baixa tensió i de Muntatge i manteniment d’infrastructures de Telecomunicacions; i finalment a l’IES Pou Clar els de Muntatge i manteniment d’instal·lacions de climatització i ventilació i de Muntatge i manteniment d’instal·lacions frigorífiques.