Les aportacions es podran realitzar també a la porta dels dos hipermercats col·laboradors, als quals es pot afegir en breu un tercer

L’Ajuntament d’Ontinyent, Creu Roja Ontinyent i les empreses i associacions locals han articulat nous mecanismes per fomentar la col·laboració ciutadana al Banc d’Aliments de la ciutat, com ara la replegada de productes als hipermercats o la banc aliments-1realització d’actes solidaris.

El Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, explicava que “hem comprovat la necessitat que hi havia d’aquest servei, superant les 300 famílies a les que haviem previst en un principi donar servei”, agraïnt la implicació i el treball dels voluntaris de Creu Roja i també dels dos hipermercats col·laboradors, Consum i Vidal, tot i que lamentava que “Mercadona, que en principi havia accedit a participar, al final s’ha negat rotundament tot i la nostra insistència”, assenyalava. Amb tot, està gestionant-se l’adhesió d’un tercer hipermercat, i s’ha confirmat que a la porta d’estos establiments col·laboradors acudiran regularment membres de Creu Roja adequadament identificats per replegar aliments en carros, “donant així les màximes facilitats perquè tot aquell que vullga, puga col·laborar”.

El regidor explicava també que a banda dels aliments que es posen a l’abast de les famílies necessitades, el Govern d’Ontinyent ja havia tingut que augmentar de 150.000 a 170.000 euros la quantitat destinada al Pressupost Municipal a ajudes de primera necessitat (factura elèctrica, hipoteques, medicaments, etc). Amb tot, i davant el problema de que les bases d’execució vigents des de 2007 establien un límit màxim de despesa de 20.000 euros cada dos mesos en aquest concepte, esta quantitat va a duplicar-se fins als 40.000, amb una modificació, que es plantejarà al proper plenari municipal per part de l’edil d’Hisenda, Josep Francés. “Teniem un sostre per a la despesa, de manera que de no fer aquest canvi hauriem acabat l’any amb pressupost sobrant per no haver pogut donar-li ús per al seu objecte”, explicava Manuel Ruiz.

Des de Creu Roja Ontinyent, la voluntària Inma Torró agraïa la col·laboració ciutadana “que queda palesa en les iniciatives de les associacions locals”, posant com exemple la mostra amb la que AFO ha replegat diners per al Banc d’Aliments, o el concert que durà a terme aquest dissabte a les 19:30 al Teatre Echegaray la Colla de Xirimites i Tabals “El Regall” amb motiu del seu 25 aniversari, per accedir al qual caldrà portar algun producte per al Banc d’Aliments.

Torró explicava que dilluns, dimecres i divendres a la seu de Creu Roja al Carrer Morereta es poden donar aliments de 18:00 a 21:00 hores, productes que, afegits als que es repleguen de Consum i Vidal dos dies a la setmana, es reparteixen al Banc d’Aliments (a l’Antic Llar del Jubilat de Sant Rafel) cada dimarts i dijous de 18:30 a 20:30 hores. Entre les majors necessitats a hores d’ara, a banda d’aliments de primera necessitat, es troben també els productes per nadons com ara llet i aliments infantils o bolquers, així com productes de neteja i higiene personal.