Ontinyent acondiciona un pati de 435 m2 al Centre de Dia d’Alzheimer Caixa Ontinyent amb una subvenció de la Diputació de València

0

L’espai havia estat demanat per AFAO i serà utilitzat com a zona de passeig i per a activitats a l’aire lliure, jocs i psicomotricitat.

El nou pati se suma a les millores executades per Ajuntament i Caixa Ontinyent que han permès ampliar les places assistencials del centre.

El Centre de Dia de Malalts d’Alzheimer Caixa Ontinyent comptarà en breu amb un nou pati de 435m2 en uns terrenys cedits per l’Ajuntament i que seran acondicionats amb una subvenció de 30.000 euros de la Diputació de València. El nou pati se suma a les millores recentment executades per Ajuntament i Caixa Ontinyent que han permès ampliar de 50 a 65 les places assistencials del centre.

El President de la Diputació de València i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el cap d’Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, i el President d’AFAO, José Ignacio Terol, visitaven hui aquest espai que serà utilitzat com a zona de passeig i per a activitats a l’aire lliure, jocs i psicomotricitat per les desenes de persones amb demència que fan us diàriament d’estes instal·lacions.

A la visita, a la que també participaven el coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, i la Directora del Centre, Teresa Galiana, Jorge Rodríguez manifestava que “la Diputació està per a coses com estes, per a ajudar a municipis i entitats socials com AFAO, entitat que compta també amb el total recolzament del Govern d’Ontinyent, des d’on sempre hem tingut clar que el primer han de ser sempre les persones”, assenyalava.

Per la seua part, el Cap de Secretaria i Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, destacava que “després de les recents obres que ens permeten ampliar el nombre de places, este nou espai millorarà la diversitat i qualitat dels programes d’atenció als usuaris, en un centre que ha estat pioner en la Comunitat Valenciana i hui és un model tant per la gestió com pels serveis que presta a centenars de famílies”.
La dotació d’aquest nou espai parteix de la necessitat dels usuaris del centre, que venien utilitzant com a pati i zona d’activitats a l’aire lliure la zona enjardinada ubicada a l’entrada, que, com explicava el President d’AFAO, “presenta diferents inconvenients en ser l’entrada principal tant per als vehicles, com per a les de persones que van a demanar informació, el que dificulta que puguen estar fora amb la tranquil·litat requerida i amb la protecció de la seua intimitat”. L’entitat va demanar ajuda a l’Ajuntament, que va cedir els terrenys de la seua titularitat per a fer el pati, i que des de l’àrea de Política per a les Persones que coordina Jaime Peris va sol·licitar al seu torn l’ajuda de la Diputació.

Ara, amb la concessió de la referida ajuda de 30.000 euros de Diputació, es procedirà a realitzar les tasques d’acondicionament, que inclouen el trasllat de la valla que hi ha actualment, l’asfaltament de la zona, la col·locació de bancs per a que puguen seure els usuaris i la plantació d’arbres per a què el pati tinga zones d’ombra.

Cal recordar que l’Ajuntament col·labora amb AFAO (entitat que gestiona el Centre de Dia) amb una aportació anual de 48.000 euros i la cessió d’una aula-taller a la prefectura de Policia on es realitzen activitats per estimular les capacitats cognitives dels usuaris i usuàries, i que, a més a més, va cofinançar amb Caixa Ontinyent les recents obres als accessos, banys i recepció del centre, que han permès ampliar les seues places assistencials.