13/07/2024 - 11:55
Més

  Montaverner puja un 57% la taxa per recollida i tractament del fem que havia revisat en Desembre

  Altres notícies

  El Govern Municipal de Montaverner que encapçala Amparo Roses (PP) ha aprovat una pujada del 57% de la taxa que es cobra als veïns i veïnes de la localitat per la recollida i el tractament del fem. En ser publicada ara la nova taxa en el BOP, el grup municipal socialista de la localitat ha presentat una reclamació contra aquesta pujada “que deixa en evidència que l’Alcaldessa posa per davant els interessos del seu partit i del Consorci de Residus (COR) per damunt dels del seu poble”, assenyalen.

  Els socialistes expliquen que l’Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa pels Serveis de Recollida de Residus Sòlids Urbans i el Seu Tractament va ser revisada a la baixa fa menys de mig any, en desembre de 2012, quan es va eliminar d’aquesta taxa la part del cost corresponent al tractament dels residus “ja que el PP tenia previst que esta part del servei passara a fer-la el COR, amb l’augment de preus contra el que s’han mobilitzat els veïns de moltes localitats afectades”.  Per tal motiu, Roses va convocar un plenari el 5 de desembre de 2012 “només per acordar una modificació que reduïa l’import de la taxa, sí, però per deixar la pista lliure en gener al cobrament del rebut del consorci”.

  En no produir-se aquest cobrament,  l’Ajuntament haurà d’assumir el costos derivats del tractament, “i per a compensar-ho, a Roses no se li ocorre millor idea que tornar a carregar el preu del servei que es prestava a la taxa però no com estava abans, sinó més car, per aprofitar i sagnar més als veïns en un moment de crisi com el que vivim”. D’aquesta manera, els preus de la recollida , transport, valorització i eliminació dels residus sòlids urbans puja en un 57% respecte del que s’havia aprovat en desembre de 2012, i en un 12% respecte de l’import de la taxa que estava vigent fins a eixe moment.

  Els socialistes demanem “que es retire esta modificació, que es presente una proposta ajustada als costos real del servei i que aquesta es porte al plenari per al seu estudi i discussió de cara a  2014”, conclouen els socialistes, que demanen a Amparo Roses “que defense als veïns del seu poble, que són als que deu el seu càrrec, i es deixe de maniobres de partit i altres interessos”, conclouen.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -