29/11/2023 - 10:02
Més

  Més de 600 noves places de pàrquing a Ontinyent

  Altres notícies

  • Els regidors José Mª Hoyos i Manuel Cuesta presenten un Pla de Millora, Adecuació i Ampliació d’Aparcaments que ja s’està executant
  • L’aparcament  de la Plaça de les Sufragistes serà asfaltat, donant resposta a les demandes dels veïns de la zona

  La posada en marxa d’un Pla de Millora, Adequació i Ampliació d’Aparcaments Públics Provisionals permetrà al Govern d’Ontinyent ampliar a 642 les places en distintes zones de la ciutat. “Es tracta d’una demanda de la ciutadania a la que volem donar resposta, creant noves places i millorant les condicions de les que hi han”, apuntava el regidor de Policia Local, José Mª Hoyos. L’edil presentava aquest matí aquest pla acompanyat pel regidor d’Obres, Manuel Cuesta, qui recordava per la seua banda que “la punta de llança per a esta línia d’actuacions va ser l’adequació del Pàrking del Regall, al costat de l’Ajuntament, on vam guanyar noves places després de la intervenció realitzada”.

  A més, la revisió i actuació en cinc aparcaments públics provisionals i una zona d’aparcament en carrer permetrà guanyar 178 places “i efectuar millores que eren llargament demandades pel veïnat, com és el cas de l’asfaltat de la Plaça de les Sufragistes, en les proximitats de l’Hospital, que en ploure venia presentant problemes als usuaris”, explica José Mª Hoyos.

  En l’aparcament que hi ha junt a la piscina coberta el més significatiu serà l’ampliació del número de places gràcies a la cessió d’una superfície de 4.000m2 que permetrà passar de 61 a 151 després de l’actuació prevista. Al pàrking d’Ovidi Montllor també s’efectuarà una millora molt demandada pels veïns, que inclou la creació d’un nou accés: “una millora que tindrà un impacte molt positiu al trànsit a la zona”, destacava Manuel Cuesta. Estes actuacions seran efectuades per la brigada d’obres municipal, “el que ens evitarà costos addicionals, tot i que alguna maquinària sí haurà de ser llogada en alguns casos”, recordava el regidor.

  Altre lloc on s’intervindrà és en l’aparcament del Carrer Manuel Taberner Gandía, junt al CEAM, on ja s’ha adequat el ferm i va a millorar-se l’enllumenat, a l’igual que es farà a l’aparcament del IES Pou Clar, on s’instal·laran un total de 8 faroles en una actuació que no tindrà cap cost per a l’Ajuntament, “ja que comptant amb el treball de la brigada d’obres, i l’aportació de mitjos propis i faroles en stock per part de la regidoria d’enllumenat, reciclarem materials en lloc de comprar-ne de nous”, explicava Manuel Cuesta.

  Quant a l’actuació a realitzar al Carrer Dos de Maig, el tram que va des del Carrer Pintor Segrelles fins al del Músic Martínez Valls es canviarà la forma dels estacionaments de fila a bateria, duplicant la xifra de places, que passarà de 25 a 50 aproximadament. Aquest canvi suposarà l’eliminació d’un dels dos carrils que té aquesta via d’un sol sentit, “tot i que el carril de l’esquerra ja era utilitzat habitualment per estacionar en doble fila, amb tots els problemes que això comporta”, afegia José Mª Hoyos.

  Els regidors, que tenien paraules d’agraïment per als propietaris que cedeixen terrenys a l’Ajuntament per al seu ús com a pàrkings, avançaven la intenció del Govern d’Ontinyent de consolidar algunes d’estes zones per a que de provisionals passen a ser estacionaments definitius, i de continuar estudiant possibilitats per tal de seguir millorant l’estacionament, “una qüestió de gran importància per al dia a dia de la ciutadania”, assenyalaven.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -