28/11/2023 - 15:12
Més

  Compromís proposa que ontinyent condemne les agressions als estudiants a valència

  Altres notícies

  JOSEP FRANCÉS DESTACA QUE LES IMATGES DEMOSTREN QUE PAULA SÁNCHEZ DE LEÓN “HA MENTIT A LES SEUES DECLARACIONS”

  El  Portaveu del Grup Municipal COMPROMÍS en l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Francés, ha presentat una moció a la qual es demana que el plenari municipal condemne les “brutals agressions policials” que han patit estudiants i ciutadans en general en la ciutat de València, així com que es demane la destitució “immediata” de la delegada del Govern en València, Paula Sánchez de León.

  Segons explica Francés al text de la moció, “La brutalitat policial contra les protestes pacífiques i justificades dels estudiants de l’IES Lluís Vives de València han donat la volta al món en poques hores. Menors d’edat, persones majors, invidents, joves… han estat agredits, retinguts i detinguts sense cap justificació, violant-se els drets constitucionals més fonamentals de l’estat de dret”, exposa.

  La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León, ha justificat les càrregues policials i les detencions, la qual cosa ha intensificat les protestes. En paraules  de Josep Francés, “el més greu, però, és que la màxima representant del govern de l’Estat al territori valencià ha mentit en les seues declaracions perquè, gràcies a les noves tecnologies, els vídeos i les imatges que s’han pres al carrer demostren que les reaccions violentes són per part de les forces de seguretat de l’Estat”.

  Per tot això, al text de la moció presentada per COMPROMÍS, es proposa que el ple d’Ontinyent demane al Govern d’Espanya una investigació a fons dels fets succeïts a València per a depurar responsabilitats en tot l’escalafó policial i retirar de servei a aquells agents que hagen violat la llei i els drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes.

  “No podem oblidar que les protestes dels estudiants són per a denunciar la manca de calefacció, llum i mitjans bàsics als centres educatius, fruit dels impagaments i de les retallades pressupostàries del Govern Valencià en els serveis públics més bàsics i essencials per a la nostra societat”, destaca Josep Francés.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -