La Mancomunitat aprova la col·laboració amb el COR per a la gestió integrada de residus

La Junta de Govern de la Mancomunitat, amb els vots favorables del PSPV-PSOE i Compromís i l’abstenció del PP ha aprovat l’addenda de col·laboració amb el COR per a la gestió integrada de residus que suposa l’ús de la planta de transferència de Bufali segons els paràmetres del Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida. Com valora el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar «hem aconseguit que es respecte un sistema que funcionava en un marc legal que ens obliga a formar part d’un consorci més ample».

El Consorci pagarà a la Mancomunitat per cada tona que entre a la planta de transferència de Bufali. Per això, s’instal·larà una bàscula de pesatge dels camions de residus que permetrà conéixer les quantitats en temps real. Alhora, es fixen uns horaris que contemplen l’obertura durant les 24 hores de l’1 de maig al 31 d’octubre i de 16, sense el torn de vesprada, la resta de l’any. El Consorci es compromet a pagar abans de 60 dies o abonar els interessos en cas de retard.

Cal recordar que el 4 d’octubre de 2016 es a provar l’acord de col·laboració al qual s’afig ara esta addenda, motivada per l’informe de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic on es demanava la immediata posada en marxa de la planta de transferència de Bufali, com també que el propi Pla Zonal de Residus ja assenyala que amb l’objecte de minimitzar el cost del transport, les instal·lacions deuen situar-se el més pròximes possibles al centre de gravetat de la producció i dissenyar estacions de transferència quan el temps de trajecte d’anada entre el centre de producció i la planta de valorització supere els 30 minuts, una circumstància que s’incomplia en el cas de la Vall d’Albaida.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …