L’incendi forestal a Mariola crema 22 hectàrees als termes d’Alcoi i Bocairent

Es tracta d’una zona propera a Sotarroni i Buixcarró que ja es va cremar el 1994

L’incendi forestal que s’ha produït aquesta matinada es troba sota control des d’aproximadament les 10.30 hores d’aquest matí, si bé oficialment no es dóna per controlat per precaució, degut a les altes temperatures i a la presència de vent a la zona afectada.
L’alarma ha estat rebuda a les 3.09 hores pel servei d’Emergències 112 de la Generalitat Valenciana; les flames s’han iniciat al terme municipal de Bocairent, a una zona propera al Buixcarró i Sotarroni, i a poc a poc han anat desplaçant-se fins a terme municipal d’Alcoi. Els serveis d’extinció han començat a actuar immediatament, i ha estat la intervenció dels mitjans aeris, a partir de les 7.20 aproximadament, la que ha estat decisiva per estabilitzar les flames.

La zona cremada ha estat d’aproximadament unes 22 hectàrees, segons les primeres estimacions, i es tracta d’una zona amb poca massa forestal degut a que va ser una de les àrees afectades per l’incendi de 1994. Es tracta, a més, d’un indret que es troba relativament prop d’àrees habitades com el propi càmping de Mariola o la urbanització del Sargent, però en cap moment s’ha hagut de procedir a desallotjar veïns, ja que l’evolució de les flames no ha requerit d’aquestes mesures.

A la zona han actuat 9 dotacions de Bombers, 6 Brigades d’Emergències amb 6 autobombes, 6 mitjans aeris, quatre patrulles de la Policia Local, Guàrdia Civil, i 14 voluntaris de l’Agrupació Contra Incendis Forestals (ACIF). L’alcalde Toni Francés i el regidor de Medi Ambient Paco Agulló han acudit a primera hora del matí al centre de comandament per conèixer el desplegament i comprovar les evolucions de les tasques d’extinció. Per la seua banda, el regidor de Seguretat Natxo Gómez ha seguit els treballs des de l’inici de l’operatiu, indicant que “hem de destacar i agrair una vegada més el formidable treball que han portat a terme els professionals i voluntaris dels serveis d’extinció. Han fet una gran feina en les primeres hores de l’incendi, que ha sigut determinant per a que no passara a més. Esperem no tindre cap esglai més en quant a incendis forestals, i preguem a la ciutadania que extreme les precaucions, perquè vivim unes circumstàncies climàtiques molt complicades que fan que el risc d’incendi forestal siga molt elevat durant aquest estiu”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

La Vall d’Albaida aposta pel cicloturisme com a atractiu turístic vertebrador de la comarca

La Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida acaba d’incloure entre els projectes a sufragar …