L’exposició sobre el músic Gomis inaugurada el passat 3 de juny a la casa de Cultura d’Ontinyent ha rebut prop de 300 visitants als seus 10 primers dies. La mostra “Les ciutats del músic” , organitzada per l’Ajuntament i la Diputació de València, amb la col·laboració de la Fundación Aguas de Valencia i la Fundació Universitària Campus Ontinyent, mostra fins al 31 d’agost tot tipus d’elements vinculats al pas de l’autor de “l’himne de riego” per l’Ontinyent, València, Madrid, París i Londres del SXIX.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “l’exposició ocupa tota la Casa de Cultura, on hi ha múltiples llenços, maquetes, litografies, ceràmiques, instruments musicals i vestimentes de l’època o documents originals vinculats a Gomis, tot per a transportar-nos en el temps i l’espai als diferents escenaris vitals del nostre artista més universal”, assenyalava.

També al marc de les activitats de “l’Any Gomis”, aquest dimecres a les 19:30 hores al Teatre Echegaray tindrà lloc un concert del Conservatori Professional de Música d’Ontinyent dedicat a Gomis, on 140 alumnes i els seus professors interpretaran un repertori que inclou partitures recuperades de la British Library de Londres i la Bibliothèque nationale de France de Paris inèdites a Ontinyent, i alguna d’elles mai estrenada a Espanya.

La regidora coordinadora de Política Social, Sanitat i Cultura, Sayo Gandia, animava a la ciutadania “a acudir a un concert molt treballat durant mesos pel conservatori per repassar totes les etapes musicals de Gomis, un concert benèfic al que a més es podrà col·laborar amb el treball que fa ADIEM en defensa dels malalts mentals”. Les entrades (numerades) estan a la venda al preu de 3 euros al CRIS, a la Casa de Cultura i prèviament al concert a 4 euros a la taquilla del Teatre Echegaray.