10/12/2023 - 5:31
Més

  L’Ajuntament de Bocairent s’oposa al tancament de la zona d’acampada de la Font de Mariola

  Altres notícies

  La Generalitat Valenciana tanca totes les àrees gestionades per la Conselleria de Medi ambient

  L’Ajuntament de Bocairent s’oposa “frontalment” a la decisió presa per la Generalitat Valenciana de donar de baixa les mariola-1instal·lacions de la Font de Mariola com a zona d’acampada tal i com gestionava fins ara directament mitjançant la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient. Així ho expressa l’alcalde Josep-Vicent Ferre en una carta enviada divendres passat, 10 de maig, al director general del Medi natural, Alfredo González.

  Ferre manifesta que aquesta mesura “va en contra del futur dels pobles d’interior i dels comerços locals i posa en perill els llocs de treball vinculats al turisme d’interior”. Per això, el primer edil de Bocairent exigeix que la Conselleria conserve “la gestió directa” de l’àrea integrada en el parc natural de la serra de Mariola, “el manteniment del qual és competència i responsabilitat de la Generalitat Valenciana”.

  Igualment, la missiva condemna que “la política de la Direcció general de Medi natural afavoreix les instal·lacions privades”, al mateix temps que va en contra de la llei forestal de la Comunitat Valenciana del 1993 que incentiva l’ús excursionista, recreatiu i pedagògic de la natura. Per tant, Josep-Vicent Ferre considera que negar la possibilitat de pernoctar “en un entorn tan emblemàtic” impedeix gaudir dels atractius de la serra de Mariola i prendre “conscienciació ecològica i de respecte al nostre patrimoni natural”.

  A més, l’alcalde recorda que el municipi alberga més de la meitat dels terrenys del parc natural. A pesar d’això, Ferre denuncia que amb aquest retall Bocairent “torna a ser víctima de la política mediambiental de la Generalitat Valenciana que sols ha produït perjudicis per al poble i el veïnat i pràcticament cap benefici per a les persones ni el territori”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -