L’ “Hotel d’Associacions” d’Ontinyent permetrà estalviar 130.000 euros anuals

2

Les associacions del poble disposaran d’espais propis i comuns per a diversos usos en estes instal·lacions

Jorge Rodríguez destaca que amb la reutilització d’aquest edifici “s’aconsegueix estalviar i alhora donar resposta a una demanda ciutadana”

Les associacions i entitats ciutadanes d’Ontinyent disposen ja de “l’Hotel d’Associacions La Bola”, un edifici de propietat municipal que permetrà un estalvi de fins a 128.000 euros anuals en lloguers a les arques municipals. Es tracta de les instal·lacions ubicades al Carrer Pujada de l’Àngel, al Barri de la Vila, on s’ubicaven diversos serveis que han estat traslladats a altres espais municipals, com les oficines del Departament de Medi Ambient, o que, en el cas de la TVO, havien deixat sense ús alguns despatxos.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, recorria ahir les reformades instal·lacions acompanyat per diversos regidors i representants de les associacions locals, que ja disposen de les claus per accedir als seus nous espais a l’edifici.

El primer edil va destacar que l’Hotel d’Associacions ha estat un projecte al qual han participat diverses regidories amb un alt grau de coordinació. Jorge Rodríguez tenia especials paraules d’agraïment per als regidors de Joventut, Esports i Educació, Pepe Pla; el de Política Social i Participació Ciutadana, Manuel Ruiz; el de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo; i el d’Obres, Manuel Cuesta, “que han estat són responsables de que aquest canvi d’ubicacions s’haja fet de manera ràpida i ordenada”, assenyalava.

Jorge Rodríguez explicava que el Govern d’Ontinyent va comprovar al seu dia que existia una despesa de 178.000 euros anuals en lloguers que es podia reduir amb la posada en marxa i aplicació d’un pla de reutilització d’espais i estalvi en lloguers. Una volta posat en marxa el pla, aquest ha permès estalviar 128.000 euros en el pressupost d’enguany, passant dels 178.000 de l’exercici anterior a sols 50.000 en aquest. Dins d’esta filosofia d’estalviar en lloguers aprofitant adequadament els edificis de propietat municipal, va nàixer la idea de l’Hotel d’Associacions, “que a més a més dona resposta a una demanda d’estes entitats i dona compliment a les promeses que els vam fer, perquè nosaltres sí complim el que prometem”, destacava l’Alcalde d’Ontinyent.

En total són 10 les entitats que s’han instal·lat ja al Hotel d’Associacions, com són el Grup d’Escacs; la Coordinadora de La Vall d’Albaida en Defensa i Ús del Valencià; el Nou Orfeó; AFIVA; l’Agrupació Artística d’Ontinyent; Música Ària; el grup de Percussió El Raval; ADAON; i l’Associació de Gegants i Cabets. Totes elles compten amb un espai propi a l’edifici de l’Hotel d’Associacions, que compta també amb espais comuns i una sala d’usos múltiples per donar resposta a les necessitats que puntualment puguen sorgir.

2 COMENTARIS

 1. Matilde Garcés Poveda, de AFIVA, ASOCIACIÓN DE FIBROMIALGIA DE LA VALL DE ALBAIDA SEDE EN ONTINYENT

  (AFIVA) ASOCIACIÓN DE FIBROMIALGIA DE LA VALL DE ALBAIDA, TIENE SU SEDE EN ONTINYENT
  Plaza Mayor suviendo (A LA VILA) EN EL HOTEL ASOCIACIONES, DESPACHO,CON ATENCIÓN A SOCIAS Y QUIEN NECESITE SABER DE ESTA ENFERMEDAD Y NUESTROS TALLERES SALA DE REUNIONES,
  EL DIA 15 DE OCTUBRE TENEMOS UNA CHARLA DE INFORMACIÓN, Y TALLERES SOBRE,
  ” PREVENCIÓN DE LA DEPENDENCIA”
  GIMNASIA, ESP, TU PRESENCIA Y TU COLABORECIÓN AFIVA NECESITA,

Comments are closed.