11/12/2023 - 9:58
Més

  Ontinyent impulsa l’estalvi als comerços i assessorarà els emprenedors del sector

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent i la Direcció General de Comerç i Consum s’alien per a fomentar l’estalvi als comerços de la ciutat, i assessorar als emprenedors del sector. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el regidor de Comerç, Joan Sanchis, i la Directora General de Comerç Silvia Ordiñaga explicaven hui els programes “Green Commerce” i “Comercio Emprende” impulsats per la Direcció General de Comerç, i als quals participa l’Ajuntament d’Ontinyent.

  A la roda de premsa es repassava i valorava positivament  la promoció del comerç feta en la legislatura, destacant tots tres “el bon clima de col·laboració” entre ambdues administracions que han aportat conjuntament prop de 300.000 euros a diverses accions de promoció comercial. Ordiñaga manifestava que “el comerç dona vida a les ciutats, i les activitats d’animació comercial que heu fet a Ontinyent així ho corrobora. Sou un dels municipis valencians més actius en promoció comercial, i iniciatives com la campanya dels paraigües -Ontinyent al carrer- han tingut una gran repercussió i han estat copiades per altres municipis”, destacava.

  Ordiñaga explicava que “Green Commerce” planteja la realització d’avaluacions ambientals a comerços, als quals se’ls suggereix posteriorment l’adopció de bones pràctiques ambientals, amb l’objectiu d’assolir una reducció de costos en il·luminació, aigua o climatització, el que redunda en un estalvi per a l’empresa i la consecució d’un distintiu que constata el seu compromís ambiental. Pel que fa a “Comercio Emprende”, la Directora General exposava que es un programa d’informació i assessorament per a la posada en marxa d’activitats comercials, així com la reorientació i modernització de les existents, per tal d’afavorir la seua pervivència. Aquest programa compta amb un simulador virtual que permet analitzar l’aplicació d’un projecte en un espai determinat, a més de completar-se amb la possibilitat d’un assessorament especialitzat per part de tècnics municipals.

  L’alcalde d’Ontinyent explicava que la promoció comercial “és un dels eixos de treball pels que hem apostat, i dins d’ell era molt important apostar pel comerç, que no sols genera ocupació sinó que dona vida a la ciutat i la converteix en pol d’atracció”. Per fer-ho, el treball ha tingut tres línies bàsiques: la corresponsabilitat i el treball de la ma amb les associacions comercials; la cooperació amb altres administracions; i la col·laboració per invertir, com s’ha fet amb els prop de 300.000 euros aportats en aquest cas per l’Ajuntament (167.000) i la Direcció General de Comerç (116.000).

  Joan Sanchis destacava que les ajudes aportades per la Direcció General arriben per inversions lligades a resultats, “el que vol dir que ens arriben com a recompensa d’haver treballat bé i obtingut bons resultats”. El regidor feia un repàs per algunes de les principals accions directes de promoció comercial realitzades, que cada any han anat consolidant-se i augmentant: iniciatives com Junts fem mercat, la Fira de Tendes al Carrer, la Fira de Tapes i Rock, Dissabtes Divertits i Ontinyent Il·lusiona (que inclou altres com el Festival de Circ i Teatre), Ontinyent al Carrer o Consumix Ontinyent, a les que s’afegeixen les ajudes i beneficis fiscals dispostos des de l’Ajuntament per fomentar l’activitat comercial i les accions posades en marxa per les pròpies associacions de comerciants.

  Jorge Rodríguez assenyalava que “hui, amb els nous projectes que posem en marxa, continuem la línia de seguir treballant per la ciutat i el seu comerç. Una ciutat reconeguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació ha de tenir també un comerç innovador, i en aquest sentit estos programes (Green Commerce i Comercio Emprende”) ens ajudaran en un camí que estem convençuts que és l’adequat, i que farà realitat allò que diem de què el millor està per vindre”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -