20/06/2024 - 23:28
Més

  Eva Tormo exigeix al Consell que done ús social als 66 habitatges de l’IVVSA “abandonats”

  Altres notícies

  Tormo recorda que els terrenys van ser cedits al seu dia per l’Ampa de l’IES José Segrelles “per a usos socials, no per a fer cap negoci”

  La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Albaida, Eva Tormo, ha exigit al Consell que done ús social als 66 habitatges de protecció oficial que l’IVVSA té buits des de fa ja dos anys al barri del Pilar, conegut com “Els Bitxitos”.

  eva tormo vivendes albaida-1Eva Tormo ha denunciat l’acumulació als serveis socials municipals de famílies amb necessitat d’estes vivendes: “tenim famílies desestructurades, moltes altres que estan patint els efectes de l’atur i fins i tot 5 famílies amenaçades seriosament de ser desnonades, i cap d’elles té una alternativa per part del Consell, mentre aquest manté ni més ni menys que 66 vivendes noves totalment buides des de juny de 2011”, lamenta la regidora socialista.

  Cal recordar que l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) –que és una entitat pública depenent de la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient- va lliurar aleshores les claus de les primeres vivendes de protecció oficial que es van vendre al Residencial “Camps de Betilla”, d’un total de 72. Dos anys després, les 66 vivendes que encara resten buides “acumulen pols, veuen créixer la brossa descontroladament al seu interior i fins i tot algunes han estat objecte de repetits robatoris, el que provoca inseguretat als propietaris de les poques vivendes que sí estan habitades”, assenyala Tormo.

  Davant açò, el Govern Municipal d’Albaida va plantejar una proposta en ferm fa mesos al Consell per tal que la Generalitat actuara al respecte “però no fan més que donar-nos llargues excusant-se en els tràmits burocràtics que s’han de fer per poder llogar-les. És lamentable que el Partit Popular siga capaç de canviar la Constitució pràcticament en una vesprada, i no donen una resposta urgent a problemes que són urgents per a les persones que estan patint la crisi en primera persona”, assenyalava.

  Eva Tormo ha recordat que, a més a més, els terrenys per construir estes vivendes tenen com a origen una cessió de l’AMPA de l’IES José Segrelles “per a ús social, no per a que ningú fera cap negoci amb ells. Són terrenys que no li van costar ni un euro a la Generalitat ni l’Ajuntament, van ser fruit d’una mostra de solidaritat que el Consell està negant ara als veïns d’Albaida”, manifestava.

  La regidora de Benestar Social afegia que “ja està bé d’esperar, és hora d’exigir, i els socialistes anirem on faça falta per reclamar que es desatasque un problema que  l’IVVSA té a la seua mà resoldre. Que les lloguen amb opció a venda, sense ella o com vullguen, no estem demanant que siguen gratis, però el que està clar és que tenir 66 vivendes de propietat pública acumulant pols per qüestions burocràtiques és un insult per a estes famílies”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -