Ontinyent i, en concret, la saga de metges de la família Galiana estan presents amb un espai propi a l’exposició Cal·ligrafia de la Malaltia. Lletra de Metge, inaugurada dimarts al Palau de Cervelló de València, darrere de la qual es troba Fundació Campus Ontinyent. La presència dels Galiana es, de fet, producte de la col·laboració entre la Fundació i la Universitat de Valencia, impulsora d’aquesta mostra, ideada pel professor de la Facultat de Magisteri, Ricard Huerta, que es podrà veure
El propi Ricard Huerta, qui va ser professor en els primers anys de vida del Campus d’Ontinyent, ha explicat que es tracta d’un projecte que s’ha anat elaborant durant set anys “en base a una idea molt senzilla: per què els metges escriuen d’una forma tan especial?”.
A l’exposició hi conflueixen aspectes de patrimoni, elements de creació artística, reflexions des de diferents àmbits, resultats gràfics, i també novetats educatives. De l’impecable disseny s’ha encarregat l’empresa Ortogràfic, de la coordinació Maite Ibáñez, i de les activitats educatives l’alumnat del postgrau Educació Artística i Gestió de Museus, amb unes aportacions molt recomanables.
La presencia d’una família de metges a Ontinyent ve donat per la voluntat de la Fundació Campus Ontinyent d’apropar les activitats de la Universitat de València a Ontinyent i la comarca, com ho prova la presència de la mostra de “50 Anys de Nosaltres, els valencians” o la propera exposició de fotoperiodisme Fragments 2011 a la Casa de la Cultura dels Barons de Sant Bàrbara a partir d’octubre. En el cas de Cal·ligrafies de la Malaltia. Lletra de Metge, la Fundació Campus Ontinyent va proposar als organitzadors crear un espai propi per als metges de les poblacions de l’interior valencià, en aquest cas, d’Ontinyent. “La proposta va ser acollida amb interès per Ricard Huerta, que és qui ha fet possible que en una exposició tan important estiga present Ontinyent”, han destacat fonts de la Fundació.