11/12/2023 - 16:23
Més

  La Mancomunitat reclama al COR una solució immediata al transport de residus a Ròtova

  Altres notícies

  El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar, ha exigit al Consorci de Residus que es done solució immediata a la planta de transferència comarcal i habilite les instal·lacions de proximitat necessàries i, alhora, es faça càrrec de les despeses extraordinàries ocasionades pel transport del fem del pobles de la comarca de la Vall d’Albaida a l’estacio de transferencia de Ròtova.

  Els costos extra pugen en estos moments a 599.841,22 euros entre agost de 2014 i juny d’enguany i «seguiran augmentant fins que el COR no respecte els seus propis estatuts i aprove un punt de lliurament provisional a la Vall d’Albaida», assenyala Vicent Gomar que recorda que «en matèria de recollida de fem, cal pendre decisions i cada dia que passa son oportunittas que es es perden per millorar la gestió» i conclou que «els pobles de la Vall d´Albaida no tenen perquè pagar la millorable gestió del COR».

  Tant el pla zonal com el projecte de gestió adjudicat pel consorci indicaven la necessitat de comptar amb plantes de transferència en aquells casos en els quals les instal·lacions de valorització es troben a més de 30 minuts del centre productor de residus. Unes circumstàncies que es donen en el cas de la Vall d’Albaida que també apel·la al consorci a aclarir quan abans on s’ubicaran definitivament les esmentades plantes de valorització.

  La Mancomunitat ha reclamat en diverses ocasions les despeses ocasionades pel transport del fem a Ròtova a conseqüència de l’aplicació del Pla Zonal de Residus de la Generalitat Valenciana que va menysprear el Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -