10/12/2023 - 5:40
Més

  La linea de tren Xàtiva-Alcoi queda declarada com a ‘Servei Públic’

  Altres notícies

  El Consell de Ministres va aprovar la setmana passada una relació de serveis ferroviaris de viatgers de mitja distància que queden subjectes a obligació de servei públic, entre els quals s’ha inclòs els corresponents a València-Xàtiva-Alcoi.

  Foment es va comprometre l’octubre al manteniment del tren i va consignar 100.000 euros

  A pesar de que Foment dotara la linia amb 100.000 euros el passat més d’octubre, la decisió assegura el servei, però no assegura que siga mitjançant el tren i podria ser amb un altre mitjà com l’autobús.TREN

  La diputada socialista d’Alcoi al Congrés dels Diputades, Patricia Blanquer, ha advertit que el que s’ha aprovat és un pla de racionalització de la despesa “en què s’està garantint el servei de comunicació entre ciutats però no el mitjà de transport”

  El text de l’acord que marca el criteri que segueix el Ministeri de Foment diu “s’apostarà per aquella manera que sigui més eficient en cada cas i aquell que suposi un menor cost per al ciutadà. Es compatibilitza la racionalització de la despesa amb la continuïtat dels serveis, aprofitant sinergies. D’aquesta manera, trens de llarga distància poden prestar cobertura a aquests usuaris i en altres trajectes es poden substituir amb transport amb autobús. ”

  El Ministeri de Foment i la Conselleria d’Infraestructures tenen pendent d’executar els 60 milions d’inversió a què es van comprometre al “protocol per modernitzar la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi”, subscrit el 15 de juliol de 2009. Adif assegura que ha invertit 3.900.000 des de 2005 i la Conselleria d’Infraestructures executa la nova estació d’Albaida, a la qual acaba de retirar 398.930 euros de pressupost dels 735.720 euros que tenia assignats en els Fons de Compensació Interterritorial que paga l’Estat .

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -