La Diputació millorarà diverses carreteres municipals de la Vall d’Albaida

0
Infografia de l'actuació planificada a Ontinyent. Font: Diputació de València.

La Diputació de València destinarà enguany més d’un milió d’euros a desenvolupar actuacions en matèria de seguretat vial i millora de l’accessibilitat en carreteres municipals de La Costera, La Canal i La Vall d’Albaida. Es tracta d’actuacions el finançament de les quals correspondria en principi als ajuntaments, però que, tal com va explicar el president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, ahir durant la presentació del pla, “sense l’ajuda directa de la Diputació de València, no podrien realitzar-se i no obstant açò, resulten molt necessàries per a donar resposta a problemes de seguretat, d’accessos o de transitabilitat”.

Problemes que, en alguns dels casos, s’arrosseguen des de fa anys fins al punt que s’han convertit en una reivindicació històrica dels municipis afectats. De fet, el pla elaborat per l’Àrea de Carreteres, que inclou un total de 18 actuacions amb una inversió total de 2,7 milions d’euros, “és producte de l’atenció a més d’un centenar d’alcaldes en el que va de legislatura, la qual cosa ens ha donat un coneixement dels municipis i les seues necessitats en seguretat vial”, ha explicat el diputat responsable de l’àrea i portaveu del grup socialista en la corporació, Pablo Seguí.

La informació obtinguda dels ajuntaments ha sigut contrastada amb els tècnics de l’àrea de Carreteres que, en opinió del diputat, “han fet un treball magnífic a l’hora d’establir els projectes prioritaris”.

Aquest és el cas, per exemple, dels accessos al Circuit d’Albaida pel camí de la Vega, una via que a més de ser altament freqüentada per aficionats al món del motor, dóna servei a un gran nombre de parcel·les agrícoles. La inversió de 115.000 euros de la Diputació de València es destinarà a reasfaltar, adequar cunetes, millorar el drenatge i les conduccions de l’aigua i estabilitzar talusos.

A Guadassèquies, l’actuació se centrarà a millorar la il·luminació i l’ordenació de la glorieta de la N-340 d’accés al casc urbà, que passarà a tindre dos carrils, així com urbanitzar el camí que connecta l’avinguda Constitució amb el cementeri municipal. Tot açò amb una inversió de 119.995,23 euros.

A Ontinyent, ajuntament i diputació cofinançaran la millora dels accessos de la CV-660, consistents a urbanitzar l’avinguda del Tèxtil en el tram entre el camp de futbol El Clariano i el carrer del Tint i crear un carril bici de dos metres d’ample paral·lel a la via. El pressupost global en aquest cas és de 400.000 euros.

A Atzeneta d’Albaida està previst invertir 50.000 euros per reparar la CV-618 al seu pas pel terme municipal; un tram de 990 metres que serà repavimentat i senyalitzat i on s’instal·laran xarxes de pluvials, així com elements de jardineria.

El president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, ha assenyalat que les accions d’aquest pla de carreteres “marquen l’empremta de la nova Diputació” que, en matèria d’infraestructures, passen per “prioritzar la solució de problemes en zones conflictives i millorar la seguretat amb actuacions molt necessàries que encara estaven pendents d’una època en la qual prevalien els grans projectes”.

D’aquesta manera, el president ha valorat l’estratègia d’avantposar la seguretat vial i resoldre els problemes quotidians dels veïns a les grans obres que ralentien la seua execució i no arribaven a cobrir el territori de la província. El titular de Carreteres, Pablo Seguí, ha confirmat aquest gir en la política de l’àrea que dirigeix, basat a prioritzar la seguretat i l’accessibilitat, ja que “actuem en tota la província amb moltes actuacions en lloc d’obres faraòniques”.

En conjunt, la Diputació de València ha destinat en 2016 més de 26 milions d’euros a millores en la senyalització, el manteniment i l’eliminació de punts negres en les carreteres valencianes, a fi de donar una “resposta immediata” a l’increment d’accidents en la xarxa viària provincial que reflecteixen les dades de la DGT.

Segons l’organisme estatal, en 2015 es van produir 348 accidents en els 1.800 quilòmetres de carreteres que gestiona la Diputació de València. Per aquest motiu, els responsables provincials en matèria de Carreteres han decidit fixar com la seua principal prioritat l’execució d’accions de prevenció per a reduir eixes xifres.

Font: Diputació de València

Publicitat