La corporació municipal rep els 13 xiquets saharians que passaran l’estiu a la Vall d’Albaida

0

La corporació municipal d’Ontinyent ha rebut als 13 xiquets i xiquetes quegràcies al programa “Vacances en Pau” passaran l’estiu acollits per famílies de la Vall d’Albaida. L’acte tenia lloc al Palau de La Vila, on els infants, que arribaven sostenint la bandera del Sàhara, van ser rebuts per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, diversos regidors i regidores de l’Ajuntament, representants xiquets saharians-1de l’Associació d’Amics del Poble Saharià i les famílies d’acollida.

D’aquestos 13 xiquets i xiquetes, 10 estaran amb famílies acollidores d’Ontinyent, 1 a l’Olleria, 1 a Albaida i 1 a Fontanars dels Alforins. Tots ells estaran durant els mesos de juliol i agost a la comarca, on seran sotmesos a revisions mèdiques, i evitaran les temperatures màximes de fins a 50 graus que es registren a la seua terra durant els mesos d’estiu. Jorge Rodríguez, qui anys arrere va estar visitant els campaments de refugiats de Tindouf, a Argèlia, i coneix de primera mà les condicions de vida que tenen estos xiquets i xiquetes, els donava la benvinguda amb la mateixa il·lusió de sempre”, i animava a les famílies a acollir infants saharians, expressant el seu desig que el problema saharià “algun dia tinga solució”.

El President de l’Associació d’Amics del Poble Saharià de la Vall d’Albaida, el també regidor de l’Ajuntament d’Ontinyent Manuel Cuesta, explicava que l’any vinent es compliran 20 anys de la posada en marxa del programa a la ciutat, raó per la qual es vol preparar alguna activitat especial, recordant que degut a la crisi i les retallades “les associacions solidàries estan passant per moments molt difícils, però davant totes estes dificultats la nostra associació va a seguir aportant el seu granet de sorra davant el conflicte del Sàhara”.

Cuesta aprofitava per reivindicar “que totes les forces politiques i governs de tot el món prenguen consciència que 38 anys d’exili als campaments de refugiats ja en son prou, ja està bé que estos xiquets passen penúries, els espanyols no podem oblidar mai que el Sàhara va estar durant 100 anys una província espanyola més”. Després de la recepció va tenir lloc un sopar de germanor al qual van acudir més de 200 persones, al qual tradicionalment es fa lliurament d’un reconeixement a una persona o entitat solidària amb el Sàhara, guardó que enguany ha rebut l’empresari José Vicente García.