22/05/2024 - 8:24
Més

  L’Ajuntament d’Ontinyent tala un arbre de 15 metres d’alt que obstruïa el clavegueram

  Altres notícies

  Els veïns del grup Ramón-Llin van arribar a replegar més de 60 signatures per demanar la seua retirada

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit aquest matí a la tala i retirada d’un arbre de grans dimensions que havia ocasionat problemes al clavegueram públic amb els seus arrels, i que ara obstruïa amb les mateixes els desaigües d’una de les finques del grup de vivendes Ramón-Llin, al barri de Sant Rafel. Segons explicava el regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, “ja en el mes de juliol, només fer-nos càrrec de la regidoria, es va haver d’actuar perquè el desaigüe general del carrer havia registrat danys per culpa de les extenses arrels d’aquest exemplar d’eucaliptus, i ara estava provocant problemes a les conduccions d’aigua de la finca al costat de la qual es trobava”.

  L’eucaliptus és una espècie no autòctona que no sol ser habitual en zones urbanes més enllà dels grans jardins, ja que la longitud dels seus arrels, afegit al fet que aquestes busquen la frescor dels claveguerams, poden provocar problemes com els que s’han registrat ara al barri de Sant Rafel.

  El regidor ha explicat que “aquest eucaliptus arribava als 15 metres d’altura, i tot i que talar un arbre d’aquest tamany sempre és lamentable, l’actuació era necessària per evitar majors problemes al veïnat, que ja ens havia transmès el seu desig de que el retiràrem”. De fet, els veïns de la zona havien arribat a presentar durant el passat mes d’octubre un escrit a l’ajuntament, signat per més de 60 persones, al qual demanaven al consistori que procedira a la tala d’aquest arbre.

  Una volta consultats els tècnics, s’ha procedit a la retirada de l’exemplar, que ha estat duta a terme per part de personal municipal. Des de la regidoria de Parcs i Jardins s’ha apuntat que “estem a disposició dels veïns i veïnes per tal de plantejar-nos i estudiar totes aquelles intervencions que consideren necessàries per millorar la qualitat de vida a la nostra ciutat”, concloïa Manuel Cuesta.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -