22/05/2024 - 6:47
Més

  Jorge Rodríguez, investit com a President de la Diputació de València

  Altres notícies

  Hui 14 de juliol, l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez, ha estat investit com a President de la Diputació en la sessió plenària celebrada a les 12.00h al Saló de Plens de la Diputació de València.

  Ahir pel matí, la futura vicepresidenta, Maria Josep Micó, juntament amb Jorge Rodríguez, es reunien amb l’ex president en funcions Juan José Medina, per tal de tindre una primera presa de contacte abans del traspàs oficial de poders,  després que la setmanana passada s’ultimaren les condicions per a que l’alcalde d’Ontinyent es perfilara com a President de la Diputació.

  La sessió plenària, ha estat presidida per una Mesa d’Edat, integrada pel diputat més jove, Modesto Martínez , i el de major edat, José Ruiz. En la sessió, els 31 diputats electes han jurat el seu càrrec, quedant així constituida la nova coporació provincial 2015-2019.

  A continuació, els partits que així ho han considerat, han presentat el seu candidat o candidata a la presidència, a la que finalment, sols s’han presentat el socialista Jorge Rodríguez i la popular Mari Carmen Comptelles. D’aquesta manera, els 31 diputats han sigut instats per ordre alfabètic a votar a través d’un sobre, per tal de triar la persona encarregada d’estar al captadavant de la Diputació de València els propers 4 anys.

  Amb 12 vots per al Partit Popular, 17 per al Partit Socialista i 2 en blanc, Jorge Rodríguez ha estat proclamat, tal com es preveia, nou President de la Diputació de València.

  Després que el primer edil ontinyentí jurara el càrrec i rebera el bastó de la presidència, ha encapçalat la sessió plenària, donat pas a les intervencions dels diferents portaveus dels grups polítics presents.

  La majoria dels portaveus han volgut recalcar l’asfixia econòmica a la que es sotmeten els diversos municipis, recordant la mala gestió anterior i els recents escàndols de presumpta corrupció als quals l’entitat s’enfronta. La candidata a la presidència, Mari Carmen Comptelles, ha volgut recordar que “el partit popular ha fet una gestió impecable, amb uns comptes més que sanejats” recordant a Jorge Rodríguez que “els pactes recents anti Partit Popular, han sigut els que han permés que avui estigues ací”. Tot i això, la candidata ha dit que reben al nou President “amb les mans obertes, sempre que s’opose a interessos partidistes”.

  Jorge Rodríguez, en la seua intervenció com a nou President de la Diputació de València, ha volgut donar les gràcies a tots aquells que han depositat la seua confiança en el seu càrrec. L’alcalde d’Ontinyent ha volgut donar “el més sentit agraïment als ontinyentins i ontinyentines que amb el seu recolzamen m’han permés estar hui ací”.

  El primer edil ha explicat que la Diputació necessita “nous aires de renovació”, i que les seues línes d’actuació van a estar en consonància amb les implantades a la ciutat d’Ontinyent:

  Jorge Rodríguez ha explicat que les seues pretensions s’engloben en quatre idees principals, fonamentades en una política social: una administració transparent amb participació ciutadana, explicant que “la ciutadania és l’autèntica protagonista de la política”  i que la intenció és crear noves polítiques amb nous mecanismes de participació ciutadana; la defensa de l’autonomia local, que considera “consustancial a la democràcia”; l’augment de l’ocupació i, finalment, les ajudes urbanístiques per a reactivar els polígons industrials. El president ha volgut insistir en que al nou govern “volem que les propostes es plantejen des de baix i es coordinen entre tots”.

  El nou president ha volgut recordar que són temps difícils, on “hi ha que repensar el paper de moltes institucions” i que “els diners que gestionem no són de cap institució, sinó dels ciutadans”. Jorge Rodíguez ha volgut finalitzar el seu discurs dirigint-se a tots els diputats per dir-los que “allò que ens unix és molt més que allò que ens separa. Els demane que m’acompanyen en aquest nou temps, on no hem de governar ni per uns ni per altres, sino per a tots”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -