02/12/2023 - 16:34
Més

  Comença el traspàs de poders amb el President en funcions de Diputació de València

  Altres notícies

  L’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez serà investit aquest dimarts com a President de la Diputació de València. L’acte tindrà lloc al Saló de Plens de la Diputació de València (Plaça Manises, 4, València) a partir de les 12:00, poden seguir-se en en streaming a través de la pàgina web http://www.dival.es a partir de les 12:00, així com per Twitter viadipvalencia, amb el hashtag #novadival2015, i a través de les televisions locals, emetent-se per a La Vall d’Albaida a través de MK Localia i Comarcal Televisió.

  Jorge Rodríguez s’ha reunit hui amb Juan José Medina (President en funcions) i Mª Josep Amigó (futura vicepresidenta) aquest matí a Presidència, en una “primera presa de contacte” entre les corporacions eixint i entrant abans del ple constitutiu de demà, al marc del pertinent traspàs de poders, després de que la setmanana passada s’ultimaren les condicions per a que l’alcalde d’Ontinyent es perfilara com a candidad a president de la Diputació.

  Jorge Rodríguez explicava que “hem volgut tenir coneixement d’assumptes com la situació econòmica de la Diputació, molt sanejada, però sobretot, s’ha tractat d’un encontre que ha de produir-se en una democràcia consolidada i madura”. El proper responsable de la Diputació de València ha assegurat també que el seu primer objectiu serà “conèixer la casa, abans de prendre decisions”, però ha manifestat tenir objectius clars “si volem que la Diputació siga un ens al servei dels ciutadans, hem preguntar als municipis a què volen que destinem prioritàriament els recursos, que són de tots els ciutadans i totes les ciutadanes”.

  La sessió plenària estarà presidida per una Mesa d’Edat, integrada per dos diputats: el de major i el de menor edat, davant dels que els 31 diputats provincials electes han de jurar o prometre el càrrec, perquè quede constituïda la nova corporació provincial. A continuació, el president de la Mesa d’Edat sol·licitarà als grups polítics amb representació en la institució seus respectius candidats a la Presidència, per procedir a la votació, mitjançant crida nominal als 31 diputats i sufragi en sobre tancat. Per a la proclamació de president, el candidat ha d’obtenir majoria absoluta en la primera votació o majoria simple en la segona, sempre en la mateixa sessió.

  El recent proclamat president de la Diputació de València tornarà a jurar o prometre el seu càrrec, ja en qualitat de primer responsable de la corporació. Els portaveus dels diversos grups polítics protagonitzaran, després, un torn d’intervencions, que tancarà el nou president amb el seu discurs de presa de possessió.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -