09/10/2024 - 14:17
Més

    III Universitat d’Estiu de Ca la Mera

    Amb la calor de l’estiu arriba a l’ateneu Ca la Mera d’Ontinyent la tercera edició de la Universitat d’Estiu, que enguany aplega 17 cursos i tallers d’allò més variats que van des de l’aprenentatge de tècniques tradicionals com el treball de la calç o l’embogat fins a d’altres més actuals com la informatica o la fotografia.  Des del col.lectiu assenyalen que la universitat d’estiu pretén ser un punt de trobada per a gent de diferents edats amb ganes d’aprendre i compartir.

    El concepte d’universitat d’estiu intenta recuperar la tradició d’autoaprenentatge i  autoformació que sempre s’ha realitzat d’una forma altruista als ateneus populars.  Així, aquesta universitat vol trencar amb els esquemes tradicionals de l’educació i demostrar que tota la gent té coses que aprendre i ensenyar.

    Els diferents tallers que s’ofereixen, que seguint amb la intenció del que vol ser la universitat d’estiu són tots gratuïts, aborden una gran quantitat de matèries.

    Hi haurà un taller d’Astronomia a càrrec de Joan Olivares (que en anteriorsedicions en va fer sobre mesurar el temps sense rellotge i construcció del rellotge de sol que trobem al ateneu), de Patchwork, introducció al programari lliure, energies renovables…

    Entre els tallers de caire més artesanal trobem  el taller de calç, impartit per Pere Rodríguez, especialista de la calç i divulgador del seu treball, el taller de restauració de cadires de boga, de la mà de Pablo de Benàmer o el taller de fer pa amb massa mare a càrrec dels companys del Forn de Carrícola. També hi haurà un taller de cuina amb Casimir Romero.

    De caire més artístic trobem els tallers de Teatre, el de danses populars d’Ontinyent, Escenografia, un de jocs malabars i un d’introducció al ritme amb les mans, a càrrec de Gustau García, percusionsista dels Auxili.

    Per als aficcionats als audiovisuals hi haurà també un taller de fotografia Creativa a càrrec del col.lectiu Talpa (Barcelona), i un de realització audiovisual a càrrec d’Anmorsígol.

    Destaquem el cicle “Guerra i Revolució a Ontinyent (1936-1939) que aplegarà una sèrie d’activitats al voltant d’aquest periòde tots els divendres del mes de Juliol,  amb la participació d’Antonio Calzado i Josep Gandia amb “El llarg estiu del 36: entre la República i la Revolució”, una conversa amb Mari Carmen Agulló i Joan Josep Torró sobre la “Cultura, educació i feminisme en temps convulsos”, la, presentació del llibre ‘El Col·legi Nacional de Cecs. De Madrid a Ontinyent. 1936-1939’ i projecció del documental ‘Les mamàs belgues’, amb Joan Josep Torró.

    El cicle el tancarà Guillem llin amb una xarrada que porta per títol “L’exili i Mauthausen. Derrota sobre derrota”
    Si esteu interessats en participar en algún dels tallers us podeu inscriure enviant un correu amb el vostre nom i el taller al que voleu apuntar-vos a  info@meruts.org

     

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Els veïns tornen a denunciar l’impacte insuportable dels olors de la depuradora de Colortex a Ontinyent

    Després d'un estiu relativament tranquil, els veïns de la Senda dels Cinc Germans d'Ontinyent han tornat a denunciar la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -