29/03/2024 - 13:12
Més

    Ontinyent estudia 5 eixos per definir el model de desenvolupament de ciutat

    Altres notícies

    El Pla Estratègic d’Ontinyent, document que establirà les bases del model de desenvolupament del municipi a mitjà i llarg termini, tindrà 5 eixos estratègics sobre els quals articular diferents projectes prioritaris per a la ciutat. La Mesa Tècnica Municipal i l’equip redactor mantenien ahir una reunió de treball en què es constatava que aquestes 5 línies mestres seran “Projecció d’Ontinyent”; “Dinamització industrial i emprenedoria”, “Revitalització del patrimoni urbà i cultural”, “Ocupació, persones i capital humà”, i “Sostenibilitat urbana i entorn natural”.

    Aquesta reunió, en la qual es comptava amb la presència de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, arriba després d’haver-se realitzat nombroses accions per fer el document obert i participat en la ciutadania, accions que la regidora d’Innovació Territorial, Rebeca Torró, avançava que es van a intensificar en els pròxims mesos. Torró incidia en que el pla “és un document que volem que es tinga en compte a llarg termini, i per això és molt important consensuar-lo amb els agents socials, econòmics i polítics, així com amb la ciutadania en general, que és el camí que pensem que s’ha de seguir perquè siga veritablement útil i aplicable”, destacava.

    Així, l’equip redactor del pla ha realitzat més de 35 entrevistes individualitzades a representants dels diferents consells sectorials (Econòmic i Social, de Medi Ambient, de Benestar Social, de Cultura, d’Esports, etc.), els portaveus dels diferents grups municipals i altres persones de diferents àmbits relacionats amb la ciutat.

    A més, s’han dut a terme tallers participatius comptant amb diferents agents socioeconòmics, així com taules tècniques en què han participat tècnics dels diferents departaments municipals, tot amb l’objectiu de tenir una visió el més global possible de la ciutat i les seues necessitats i qüestions a millorar. Amb la informació ja recollida, l’equip redactor iniciava els treballs sobre el primer esborrany del Pla Estratègic, que una volta estiga a punt serà objecte de noves accions que seran presentades en breu des del Govern d’Ontinyent.

    Rebeca Torró afegia que el desenvolupament del pla “preveu una inversió de 40 milions d’euros amb recursos propis durant els propers 10 anys, que complementarem amb aportacions d’altres administracions. És un document de gran importància que transcendeix els 4 anys d’una legislatura, i continuarem treballant per facilitar la participació ciutadana i que estiga el més consensuat possible”, manifestava la també 1a tinent d’alcalde.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -