02/12/2023 - 16:33
Més

  Hui comencen les festes del Miracle d’Agullent

  Altres notícies

  El canvi de dates de les Festes de Setembre d’Agullent proposat a iniciativa popular i refrenat per la consulta ciutadana feta a juny, converteix a les festes que començaran hui, en les primeres Festes del Miracle que es fan coincidir amb el primer cap de setmana de setembre.

  Així, hui divendres 6 de setembre les Festes del Miracle s’encetaran oficialment amb la Nit de les Fogueretes, una romeria nocturna d’alt valor etnològic, històric i cultural que va ser declarada per la Conselleria de Turisme com a Festa d’Interés Turístic. Igual que abans es feia cada 3 de setembre, i a partir d’ara el primer divendres de cada setembre, des de les 23h veïns i visitants pujaran hui  cap a l’ermita de Sant Vicent Ferrer amb fanalets i torxes, per a rememorar el milacre de la pesta. Tots plegats, després de cantar els goigs, esperaran en filera per a untar-se amb l’oli miraculós de la llàntia de Sant Vicent, que al 1600 els deslliurà de la pesta bubònica que amenaçava la localitat.

  Tot i el canvi de dates, i per tal de preservar la tradició cívico-religiosa d’Agullent, la corporació municipal es va comprometre plenàriament a proclamar i continuar celebrant el vot de la festa de l’any 1600 i pujar a l’ermita cada 4 de setembre per a celebrar missa i sermó. La missa d’enguany es va celebrar aquest dimecres 4 de setembre a les 19:30 hores a l’ermita de Sant Vicent Ferrer oficiada pel rector d’Agullent, i presidida per l’alcalde de la localitat, Jesús Pla.

  Demà dissabte 7 de setembre  la localitat celebrarà el Dia del Miracle amb cercaviles, misses i sobretot danses. La plaça Major de la localitat acollirà demà a les 20h una Dansà Infantil, en la que participaran una bona representació dels xiquets i xiquetes de la població. La tradició centenària de dansar en honor a Sant Vicent Ferrer es repetirà un any més en l’acte de la Dansà Popular que es realitza a la plaça Major a partir de les 23:30 hores. Els habitants d’Agullent conformen un gran cercle d’espectadors a l’entorn de la plaça, i al centre els balladors van eixint, un a un, per entrecreuar-se al ritme del tabalet i la música de la banda.

  Encara que els protagonistes del dia són les dansades i els actes religiosos, la regidoria de Festes ha organitzat diversos actes per a complementar la programació del Dia del Miracle. Per la vesprada, a les 16:30 hores s’ha preparat una Festa Pirata a la Font Jordana. I per la nit, després de la dansà, l’Orquesta Crash actuarà a l’escenari de la Font Jordana.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -