Finalitzen les obres del Camí de la Puríssima d’Ontinyent

0

L’Ajuntament d’Ontinyent ha completat les obres de reparació del Camí de la Puríssima, el més afectat després del fort temporal de pluja del passat mes de desembre. El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, i el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, visitaven hui aquesta via de circulació, la qual ja havia restablit el pas de vehicles a finals del mes de juny.

Així aquesta obra, que ha tingut un pressupost de 155.231 euros, ha suposat la construcció d’una obra de drenatge amb capacitat de desaigüe suficient i la restitució dels talussos. En altre tram del camí s’han construït murs de formigó armat com a sosteniment de les terres sobre les quals s’ha tornat a construir la calçada. En aquesta zona és on s’han centrat les actuacions estructurals més importants. Les obres han inclòs els treballs necessaris per a la retirada de les runes de l’habitatge enderrocat i del llit del barranc de l’Abellar.

Aquest camí va patir, després de les pluges, desplaçaments de terra i la perduda de diversos trams d’asfaltat. D’aquesta manera, l’actuació no solament a reparat els desperfectes necessaris per a restablir el tràfic sinó que també ha recuperat les obres de drenatge per a millorar les condicions de seguretat. A més, aquests nous drenatges serviran per a evitar altres desperfectes en possibles noves crescudes del riu Clariano.

Jaime Peris recordava que “després de problemes interns de l’empresa adjudicatària aquesta no va poder continuar amb les obres, la qual cosa va fer necessari que des de l’àrea de Territori actuàrem amb urgència i rapidesa per a poder reobrir el camí i finalitzar l’actuació”. El regidor agraïa la paciència dels veïns durant el procés.

Font: Ajuntament d’Ontinyent