Finalitza la reparació del col·lector general d’aigües d’Ontinyent afectat per les intenses pluges

Les gestions d’urgència realitzades per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la EPSAR (Entitat Pública de Sanejament de València) han agilitzat la reparació del col·lector general d’aigües afectat per les intenses pluges del passat desembre, evitant així l’abocament d’aigües fecals al riu Clariano. En concret, aquest col·lector, que transcorre de forma subterrània seguint el llit del riu Clariano, va cedir per l’elevat cabal d’aigua en un tram de la galeria situada a 235 metres de la depuradora d’aigües residuals, als voltants del Pont de Sant Vicent.

El descens del cabal després de la riuada va permetre observar l’obstrucció del col·lector en algunes zones i el referit trencament, per la qual s’estava abocant aigües fecals de la xarxa general al riu i aigües d’aquest a la depuradora. Així les coses, el regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, es va posar en contacte amb l’Empresa General Valenciana de l’Aigua (EGEVASA), que gestiona la depuradora a través d’un conveni entre la Diputació i l’Entitat Pública de Sanejament de València, per tal que aquesta executara les obres necessàries en el menor temps possible. Aquesta intervenció va servir per fer una primera intervenció d’urgència que va evitar el transvasament d’aigües en 48 hores, per a posteriorment efectuar més treballs que es van perllongar fins al passat 29 de desembre.

Esta actuació van consistir en la col·locació de 55 m de canonada corrugada de PE DN 800 sobre la galeria. Prèviament es va haver de condicionar un accés a la zona afectada retirant arrossegaments i afegint sahorres. Un cop habilitat l’accés es va procedir a refer la solera de la galeria mitjançant formigó pastat en sec a causa del cabal d’aigua que circulava per la mateixa. Després d’aquestes operacions, es van col·locar els 55 m de canonada i es va protegir tota l’estructura amb formigó.

Aquests danys, juntament amb altres registrats tant en propietats privades com públiques (el paratge del Pou Clar, trams de muralla al barri de la Vila, camins o murs del disseminat), estan sent recopilats i quantificats per l’oficina tècnica municipal, de cara a tramitar possibles ajudes que puguen articular-se per part del Govern Central o la Generalitat Valenciana.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

COEVAL convoca un webinar sobre sobre les claus per a enfortir a les empreses davant la crisi del COVID-19

El webinar que serà en línia i tindrà un enfocament molt pràctic se celebrarà el …