Es redueixen en un 65% les infraccions penals al disseminat d’Ontinyent

0

Les infraccions penals a Ontinyent han baixat en un 65% al disseminat en l’últim any, i d’un 3’1% al casc urbà, consolidant un descens en aquest últim cas per cinquè any consecutiu. Així quedava palès hui a la reunió de la Junta de Seguretat d’Ontinyent que presidia l’alcalde, Jorge Rodríguez, i a la que participaven la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, i responsables de la Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil.

Jorge Rodríguez ha rebut amb satisfacció unes dades “que constaten la gran tascai la coordinació en el treball de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i la Policia Local”, manifestava. Estes xifres han servit perquè la taxa de criminalitat a la ciutat, d’un 17’6 x 1000 habitants en 2015, haja baixat a 17 x1000, consolidant Ontinyent com una de les ciutats més segures d’Europa, un aspecte que ja es va destacar al seu dia des de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana (cal recordar que actualment la taxa a Espanya és del 45×1000 i al conjunt d’Europa del 61×1000).

Les dades aportades per la Policia Nacional mostren també un augment de l’eficàcia policial (quantitat d’aclarits en relació a les infraccions comeses) en un 49%, de les detencions en un 18’4%, dels delictes contra el patrimoni en un 9%, els robatoris amb violència en un 75% i els robatoris amb força en vivendes i empreses en un 19%. Els furts també han baixat en un 10’54% i els delictes lleus en un 5’47%.

La Guàrdia Civil, per la seua banda, ha constatat un descens en un 65% i 101 casos de les infraccions penals al disseminat, a més d’un augment en la quantitat de fets aclarits, i descensos en robatoris agrícoles i de cables de coure. A la Junta de Seguretat s’ha destacat també l’augment d’activitats formatives i informatives, tant de les xerades de la Policia Nacional en col·legis i associacions com de la Policia Local en aspectes com el foment de l’educació vial o la prevenció d’estafes. A més a més, el Servei de mediació Policial impulsat per la regidoria de Seguretat ha registrat un índex de resolució del 85% dels casos.

A la reunió es tractaven també altres temes, com el reforç dels les forces i cossos de seguretat de l’estat per a la festa del Bou. L’alcalde explicava que “la resposta ha estat afirmativa i tindrem reforç de Policia Nacional i Guàrdia Civil tant en estos caps de setmana festius com per a la campanya de Nadal”, concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat