L’escola d’estiu “Activa’t 2015”, única a Ontinyent dirigida al segment d’edat de 12 a 16 anys, ha duplicat enguany la xifra de participants a la seua segona edició. Es tracta d’un programa socioeducatiu realitzat pel Consell Local de la Joventut amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, que ofereix durant els mesos d’estiu un programa de formació i oci amb activitats molt variades als i les joves de 12 a 16 anys, complementant-se així amb l’escola d’estiu que té lloc a les instal·lacions del col·legi Carmelo Ripoll per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys.
La programació inclou activitats esportives, culturals i socials, entre les quals està una proposta formativa en tradició agrícola, en la que els i les joves col·laboren en la cura dels horts urbans que l’Ajuntament destina a serveis socials alhora que aprenen tasques d’horta i de secà.
L’activitat de formació agrària ha estat visitada pel Coordinador de l’Àrea de Política per a les Persones, Jaime Peris; el regidor d’Educació, Óscar Borrell; la regidora de Joventut, Katty Ushiña, i el coordinador d’Activa’t, Pablo Torró, qui explicava que “els xiquets tenen la capacitat de decidir el que volen fer, la programació la construeixen poc a poc amb la aprovació dels monitors, treballant en 5 blocs: activat participant, activat amb la cultura, activat creant, activat amb l’esport i activat amb la natura. A més, al llarg d’aquest mes de juliol hem col·laborat amb associacions del poble, en sensibilització amb gent amb mobilitat reduïda, hem visitat els horts socials, i realitzat curtmetratges i programes de radio”.
Jaime Peris felicitava el Consell Local de la Joventut pel seu treball i destacava l’interès d’una iniciativa “que permet als i les joves descobrir coses que habitualment no s’inclouen a la seua formació escolar”. Óscar Borrell afirmava que aquestes activitats “son molt importants per a l’educació dels xiquets en un moment de l’any al qual no van a escola, i al qual s’ha que donar una resposta des de l’ajuntament a l’etapa de 12 a 16 anys, que té unes necessitats diferents als més menuts, amb una atractiva oferta basada en activitats al aire lliure i guiades per monitors degudament formats”.
Per últim Katty Ushiña posava de relleu que “estes activitats son necessàries en la adolescència” i per ixe motiu “s’ha doblat el número de assistents, passant de 12 a 24 i quedant una llarga llista de espera”. Tanmateix, afirmava que des de la regidoria de joventut esperen “poder seguir ampliant places per als pròxims cursos”.