22/05/2024 - 8:05
Més

  Els monitors de l’Ombria del Benicadell guien els escolars de Bèlgida, Beniatjar i Otos a l’Ametlla de Palla

  Altres notícies

  Noranta alumnes de primària dels col·legis públics de Bèlgida, Otos i Beniatjar han visitat els darrers dies l’Ametlla de Palla de Carrícola acompanyats pels educadors ambientals del taller d’ocupació Ombria del Benicadell. Els escolars han pogut realitzar tallers, itineraris i dinàmiques per tal d’aprendre la botànica del Benicadell al Jardí de Flora Pintoresca Joan Pellicer, la fauna autòctona mitjançant l’anàlisi de petjades i restes, així com la visualització de figures  a escala dels mamífers més coneguts. Igualment, van poder conèixer els antics oficis lligats a la muntanya i les tècniques d’obra tradicionals presents al propi edifici de l’Ametlla, com també la prevenció d’incendis, l’orientació en la natura o jocs tradicionals. Per a finalitzar, van realitzaren tallers per a construir menjadors d’ocells amb materials reciclats i saquets d’herbes aromàtiques.

  La visita s’emmarca en el projecte educatiu de l’especialitat de «Monitor de sendes de natura» del taller d’ocupació l’Ombria del Benicadell i forma part de les activitats que la CEVA està realitzant per celebrar el desè aniversari de l’Ametlla de Palla. El projecte sorgeix de la col·laboració entre la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida mitjançant la seva empresa pública SOPROVA, la Coordinadora Ecològica de la Vall d’Albaida (CEVA), gestora del Centre d’Educació Ambiental l’Ametlla de Palla, i l’Ajuntament de Carrícola. Entre els objectius del projecte estan el desenvolupament dels coneixements, habilitats i destreses apreses al llarg del procés de formació dels alumnes d’educació ambiental del taller d’ocupació, així com que els escolars dels pobles que envolten el Paisatge Protegit de l’Ombria del Benicadell coneguen el patrimoni natural, cultural i etnològic d’aquest paratge tan emblemàtic de la Vall d’Albaida.

  El taller d’ocupació l’Ombria del Benicadell és un programa mixt d’ocupació i formació, regulat i convocat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, cofinanciat pel Fons Social Europeu i gestionat pel SERVEF.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -