Els grups Dorian i Cycle i els deejays Amable i Nando Costa al festival “AlterFest” d’Ontinyent

0

Els grups Dorian i Cycle i els deejays Amable i Nando Costa composen el cartell de “AlterFest”, el nou festival de música Pop i Electrònica que viurà la seua primera edició el proper 23 de juliol en Ontinyent. Es tracta d’una cita que aposta per actuacions més extenses que en altres festivals i forma part del cicle “Ontinyent en Concert” que inclou les actuacions dels grups Izal i Amaral, que enguany encapçalen els cartells dels principals festivals de l’estiu a Espanya i que actuaran en les festes de Moros i Cristians.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha recordat el pas als últims anys d’artistes com Alejandro Sanz, Pablo Alborán, Malú o Melendi, destacant que “comptar amb les principals gires cada estiu està convertint Ontinyent en un referent musical”. Borrell agraïa “l’interès que estan mostrant les productores per aprofitar l’atractiu creixent d’Ontinyent com a pol d’atracció, i triar la ciutat per organitzar esdeveniments com aquest”. L’Ajuntament col·laborarà amb l’organització del Festival, que tindrà lloc en una superfície de 200 metres lineals habilitada junt al poliesportiu municipal.

Des de la productora, Màbel Navarro, explicava que “el concepte és el mateix que el d’un concert en sala, per la qual cosa no hi haurà zona VIP ni àrea exclusiva de premsa, els artistes podran realitzar actuacions completes, les barres tindran preus populars, hi haurà servei d’entrepans a càrrec de l’empresa que porta el bar del poliesportiu i es limitarà l’aforament en benefici del confort dels assistents”. Altra particularitat serà que el públic no anirà identificat amb polseres, pel que no podran accedir menors d’edat i una vegada s’entre al recinte no es podrà eixir fora sense haver de tornar a pagar per entrar.

Les taquilles s’obriran a les 19:00 hores i l’accés al recinte a les 20:00, iniciant la nit de concerts a les 21:00 hores el jove DJ ontinyentí Nando Costa, que porta des de 2012 actuant des de 2012 en les principals sales a nivell nacional amb les seues mescles de pop rock indie, guitarres i indietrónica. Costa, que acudia a la roda de premsa de presentació del festival, es mostrava “molt il·lusionat” per actuar al seu poble amb artistes amb els que ja ha compartit escenaris en altres llocs d’Espanya, “i que, en el cas de Dorian, són habituals en grans concerts i festivals per tot el món”, recordava.

Dorian, grup conegut per temes com  “Cualquier otra parte”, “La tormenta de arena” o “Paraísos artificiales”, que sumen més de 34 milions de visionats de YouTube, són autors de cinc àlbums i compten amb una gran projecció internacional que els ha portat a festivals d’EUA, Portugal, Canadà, Argentina o Mèxic, on han estat més recentment. A Ontinyent arribaran la setmana següent d’haver actuat al Festival Internacional de Benicàssim, però amb una posada en escena més extensa, que tindrà lloc des de les 22:30 a la 00:30 de la nit.

A la 1:00h i fins a les 02:40 actuarà el grup anglo-espanyol Cycle, liderat per l’actriu i ballarina La China Patino, que amb el seu estil  amb reminiscències “after punk”, “synth pop” dels vuitanta i “breakbeat” dels noranta, ha publicat ja 4 àlbums, i ha estat finalistes en els Premis Nacionals de Música Electrònica “Vicious Music Awards”.

Finalment, tindrà lloc l’actuació de Dj Amable, un dels fixos a les últimes dècades en les cabines de clubs barcelonins que programen indie rock, editant sessions en diversos CD’s recopilatoris, i col·laborant en remixes per a grups com Love of Lesbian, Catpeople, Mendetz o Sidonie.

Àlex Borrell incidia en què “acollir esdeveniments com aquest dóna als i les nostres joves la possibilitat d’eixir de festa sense desplaçar-se a altres ciutats, a més de ser una volta més pol d’atracció per a visitants d’altres localitats, amb tot allò de positiu que això suposa per dinamitzar l’economia i l’activitat local”, concloïa.

Publicitat