728x90px covid-aj-onti-01

Rodríguez: “el buit dels qui ja no estan l’hem d’omplir aportant a la festa intensitat, alegria i força”

“Tenim el repte d’omplir el buit dels qui ja no estan. I vos demane que aquest espai a les comparses l’ompliu aportant intensitat, alegria i força a la festa, perquè aquest serà el millor homenatge que els podem fer” Estes paraules de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, suposaven un dels moments més emotius de “l’Esmorzar de la Llàgrima” acte que reunia ahir vora 300 persones al Casino de la Societat de Festers per retre homenatge als festers difunts durant l’últim any.

Al seu parlament, Jorge Rodríguez incidia en una idea que ja introduïa en anteriors edicions que l’esmorzar de la llàgrima “no sols defineix els festers, sinó que ens defineix com a poble, un poble agraït que no vol oblidar als seus i ho fa conjurant la tristesa amb un acte com aquest”. El president de Festers, José Rafael Sanchis, coincidia en l’alcalde en destacar l’acte de l’esmorzar de la llàgrima com “identitari per a la festa i la ciutat”, al temps que, en la jornada d’inici de la Setmana Gran, desitjava els festers i festeres “que tot ixca be i els esforços realitzats donen el seu fruit”.

L’acte va estar precedit per una missa a l’ermita de Santa Anna en sufragi pels festers difunts, on molts dels presents es van emocionar i no van poder reprimir les llàgrimes en rememorar la passió per la festa de Manolo Torró, Rafa Nadal, Ramón Gramage, Juan Tormo, Miguel Micó, Enrique Coll, Ramón Soriano, Vicente Bernabeu, Salvador Pla, Gonzalo Mollá, Jesús M. Sanz, Francisco Penadés, Roberto Belda, Enrique Mora, Juan Carlos Bonet, Manuel Vazquez, José Donat, Javier Pastor, Ricardo Garcia i José Maria Martí.

En l’acte, acompanyat en tot moment per la música de la Agrupació Musical Ontinyent, l’Alcalde i el President de Festes van imposar insígnies als càrrecs de les festes d’enguany (capitans, ambaixadors, banderers i primers trons), repartint-se també distincions als festers que s’han fet mereixedores d’un reconeixement públic a proposta de la Junta de Festes o de les pròpies comparses. D’aquesta manera, han rebut les insígnies de plata (persones amb 65 anys d’edat o més i 50 com a festers) al fester de la comparsa Cruzados Salvador Terol; els Moros Espanyols Manuel Gramage i Rafael Albuixech, el Berberisco Rafael Torró o els Chanos, Gonzalo Beneyto, Rafael Navarro i Enrique Donat. A més a més es van donar medalles de primers Primer Trons d’Honor a proposta de la comparsa Fontanos a José Moscardó; i a proposta del President de Festes, al Moro Marino Rafael Sais, i al Mariner Robert Sisternes.

De manera extraordinària, el president de Festers va donar una medalla de plata amb menció especial al President de la Federación Nacional de Asociaciones de Cronistas Mexicanos, Manuel González Ramírez, qui l’any passat lliurava a l’alcalde, Jorge Rodríguez, el reconeixement per part d’esta entitat a Ontinyent com a “capital internacional de la festa de Moros i Cristians”. Al seu torn, González va lliurar la medalla d’honor d’esta Federació a la Societat de Festers i a Juan Antonio Alcaraz Argente, sent la primera ocasió en la història d’esta entitat en la que es realitzava un reconeixement d’aquest tipus fora de les fronteres de Mèxic.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Al-Jullisba, Marxa Mora 2020

Video de l’estrena de la peça musical Al-Jullisba, marxa mora dedicat a Juanjo Lliso Bartual, …