16/06/2024 - 18:12
Més

  Els alumnes de l’IES Pou Clar decoren l’exterior del Centre Ocupacional

  Altres notícies

  El Regidor d’Obres avança que el proper mural el realitzarà l’alumnat de l’IES Jaume I al barri de Sant Josep

  Els alumnes 4art d’ESO de l’IES Pou Clar han procedit a decorar l’exterior del Centre Ocupacional “José Antonio Bodoque”, al barri de Sant Rafel, amb un gran mural artístic de 10 metres d’ample per 4’5 d’alt. Es tracta d’una iniciativa emmarcada al projecte mural centre ocupacional“Muralart” posat en marxa pel grup artístic “Fraguart” amb la col·laboració dels tres instituts de la ciutat i l’Ajuntament d’Ontinyent, que emula altres semblant que s’estan duent a terme a ciutats com Madrid o Barcelona.

  El regidor d’Obres, Manuel Cuesta, recordava que el projecte ja va tenir una primera fase el passat mes de gener amb l’elaboració d’un mural 14 metres d’alt per 6 d’ample a la Plaça de la Coronació per part dels alumnes de l’IES l’Estació, i avançava que el tercer mural serà realitzat al barri de Sant Josep abans que acabe el curs per part de l’alumnat.

  Cuesta explicava que la idea va partir de les artistes Amparo Calabuig i María Castro, components del grup “Fraguart”, “una idea que ens va semblar molt interessant, ja que ens permet decorar els espais públics mentre es du a terme una acció educativa i artística per part dels estudiants”. El consistori aporta el material i cedeix els espais que considera més adients per a estes obres, “que aporten un toc d’art i color als nostres barris que està tenint molt bona acceptació entre els veïns i veïnes”.

  Segons explicava des de Fraguart María Castro, el mural en qüestió ha estat dissenyat i està sent realitzat per dos grups de 12 alumnes que s’han alternat a la seua realització al mur exterior del Centre Ocupacional. El mural representa un espai que plasma la dualitat de la societat moderna, contraposant aspectes negatius com la contaminació o l’explotació laboral amb altres com el gaudi de la natura i les relacions humanes.

  També des de Fraguart, Amparo Calabuig ha explicat que “en tots els casos l’acció va precedida d’una formació a l’alumnat, amb explicacions, passes de diapositives, etc.”, agraint a l’Ajuntament també el muntatge de sistemes de seguretat i andamiatge “que han permès que els i les alumnes estiguen segurs en tot moment”. Durant la recta final dels treballs molts dels veïns i veïnes visitaven l’espai on estava realitzant-se el mural, alguns dels quals felicitaven al regidor Manuel Cuesta pel “punt de color i alegria” que esta gran pintura aporta a aquest espai.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -