El que deus saber de la reunió informativa pel fem a Ontinyent

0

El passat divendres, la Plataforma Contra el Fem va convocar una reunió informativa sobre l’actual gestió del fem i les modificacions que es veuran reflexades als rebuts del fem, en els que es podrà arribar a duplicar la quantia actual per la gestió de la Diputació. Pel que fa a la gestió del fem, fins ara els municipis de la Vall d’Albaida podien optar a formar part del Consorci o pagar directament el rebut del fem , com sempre ha sigut el cas d’Ontinyent i d’Otos.

SENTÈNCIA DEL TSJ

Actualment, la situació s’ha vist modificada després de la sentència del TSJ (Tribunal Superior de Justícia)  que obliga a les localitats a acollir-se al Consorci de forma irreversible.

Fran Quesada, com a regidor de Medi Ambient de la ciutat d’Ontinyent va estar present en la reunió informativa dirigida a la ciutadania i es va pronunciar al respecte: “continuem pensant jurídicament que el Consorci no té competència de Diputació per a cobrar-nos  una tassa a l’Ajuntament d’Ontinyent. Es va plantejar una possibilitat al Consorci que es cert que s’ha realitzat eixa tasca i nosaltres la volem pagar però directament, sense que passe el rebut per cada ciutadà, a més de l’estalvi que va a suposar tant per al Consorci com per a Diputació perquè han de publicar en el BOCV el padró i Ontinyent no ha passat el padró a Diputació. El Consorci va rebutjar la proposta”.

Una vegada esgotades totes les possibilitats legals, es planteja una possibilitat de mostrar la repulsa enfront d’aquesta mesura. Com  va comentar Quesada, “el que planteja la Plataforma Contra el Fem és la possibilitat que té el ciutadà de mostrar la repulsa a un rodillo que ens ha passat per damunt, sense comentar-ho, sense possibilitat a una altra manera de realitzar les coses”.

No obstant això, hi han dues opcions, pagar el rebut pagar i al.legar per tal de recuperar eixe import, o “Si no es paga, vindrà un primer recàrrec, vindrà un segon recàrrec, passarà a executiva i després embargaran els comptes pel deute. Això dit així, crea temor o por en els ciutadans però si realment l’exemple que fiquem d’un rebut de 30 euros acabaríem pagant 45 aproximadament (les taxes sumarien 15 euros aproximadament). Aquesta forma, suposa a Diputació entre cinc i sis mesos. Espere que el ciutadà tinga un esperit crític i que pense el que ha de fer, es millor, no sols per a alguns, sinó per al conjunt de la ciutadania”, va concloure el regidor.

MANIFESTACIÓ

Seguidament, el diumenge es va congregar una manifestació en contra de les noves mesures que afectaran a tots els ciutadans, a la que van acudir tant veïns com diverses personalitats polítiques.

Publicitat