19/04/2024 - 15:55
Més

    El grup socialista a Les Corts s’involucra a la petició d’un nou 1% cultural per al Palau d’Albaida

    Altres notícies

    El grup socialista a Les Corts Valencianes s’ha involucrat en la petició d’una nova ajuda del 1% cultural del Ministeri de Cultura amb la qual finalitzar la rehabilitació del Palau dels Milà i Aragó d’Albaida, i durà a terme diverses accions tant per a assolir esta nova aportació, com per a reclamar a la Generalitat els diners que devia haver abonat corresponents a l’anterior subvenció d’aquest tipus rebuda al municipi.

    El diputat autonòmic Juan Soto, membre de la Comissió de Cultura de Les Corts, ha visitat el Palau acompanyat per la primera tinent d’Alcalde i portaveu del Grup Municipal Socialista, Eva Tormo, qui destacava que els socialistes, “sempre hem treballat per recuperar aquest edifici emblemàtic. Primer salvant-lo de la ruïna als anys 90 quan el govern del socialista Joan Bodí va adquirir el Palau i va iniciar les primeres tasques de rehabilitació; després fent gestions per aconseguir l’aportació del 1% cultural anunciada en 2008 per la aleshores Vicepresidenta del Govern Mª Teresa Fernández de La Vega; i ara tornant a lluitar per altra subvenció que ens permeta rehabilitat el que queda pendent, la Torre de Llevant”, explicava.

    El conveni es va signar finalment en 2010 amb l’Ajuntament per part del també Ministre socialista José Blanco, que va comprometre un finançament de 1’14 milions d’euros i un 75% del cost de l’obra a càrrec de l’Estat. Els 379.000 euros del 25% restant, que corresponia inicialment a l’Ajuntament, es va comprometre a assumir-ho la Generalitat Valenciana, “però l’actual Govern d’Albaida no sols ha hagut d’assumir aquestos diners, sinó també 512.000 euros del Govern Central per a les obres del Palau que van ser utilitzats per l’exalcalde Juan José Beneyto per pagar part dels deutes generats per la catastròfica gestió del PP a l’Ajuntament”, recorda Eva Tormo.

    Juan Soto es comprometia tant a fer gestions per a que arribe esta nova ajuda del 1% cultural (per a una intervenció pressupostada en 600.000 euros) com per a reivindicar novament en la Generalitat el pagament dels diners que el Consell deu a Albaida. El diputat va estar també acompanyat pels alcaldes socialistes de La Pobla del Duc, Vicent Gomar, i El Palomar, Jordi Vila, així com per Josep Sanjuán, un dels artistes que estan exposant actualment les seues obres a l’edifici en la mostra “Confluències”.

    Eva Tormo afegia que “els socialistes ens congratulem de que la ciutadania puga tornar a gaudir d’aquest emblemàtic i estimat edifici, però encara queda treball per fer i no anem a deixar d’insistir fins que les administracions s’involucren en ajudar-nos a finalitzar la tasca que inciarem quan l’Ajuntament va adquirir l’edifici fa mes de 20 anys”, destacava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -