29/11/2023 - 2:28
Més

  Cap de setmana gastronòmic, artesanal i turístic a la Vall d’Albaida

  Altres notícies

  La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis i dels centres excursionistes de la comarca, han organitzat, la vuitena edició any de Senderisme a la Vall d’Albaida 2015. Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conèixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

  El president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, ha manifestat “aquest cap de setmana es realitzarà la ruta de senderisme de la Pobla del Duc dintre del marc de la 10a Fira Comercial on la gastronomia, l’artesania, la tradició i el turisme estaran presents del 2 al 4 d’octubre” ha continuat:”la ruta dels refugis militars programada dintre de les activitats de la fira es durà a terme el dissabte 3 d’octubre a les 11:30h del matí”.

  Gomar ha insistit: “durant aquest cap nombroses activitats culturals, gastronòmiques, infantils, esportives, comercials i turistes faran les delícies de tots els turistes que s’apropen tant a fira com a les rutes de senderisme programades”.

  El passat dissabte 26 de setembre, es van concentrar a l’ajuntament de Benigànim més de 100 participants, per tal de realitzar la ruta de les Fonts. Les regidories de festes i turisme ens van donar la benvinguda i ens van acompanyar durant tot el trajecte. El recorregut es va iniciar a l’ajuntament junt a la plaça Major, després vam pujar pel calvari cap a l’Ermita de Sant Antoni i d’ahí cap a la Font del Frare. Vam continuar el recorregut, totalment senyalitzat fins arribar a la Font del Pí que es trobava a l’esquerra del camí. La següent font de la nostra ruta va ser la Font de Gaspar i finalment vam arribar a la Font de la Solana. Aquesta ruta està en procés homologació per la FEMECV. El grup excursionista de Benigànim va obsequiar a tots els participants amb un xicotet refrigeri durant l’esmorzar.

  Pel que respecta a Albaida va realitzar la ruta nocturna per la Séquia del Port. Al voltant de 60 senderistes es van apropar per fer la marxa turística. El recorregut es va iniciar a la Plaça Major a les 20.00h on es va oferir un refrigeri al pati d’armes de Palau dels Milà i Aragó. La ruta va continuar cap als “Mosquitos” on van veure les escultures de vidre de l’artista Josep Sanjuan. Després ens vam endinsar pels camins fins l’inici del sender de la Séquia del Port. Allí vam visitar el Molí de dalt de Santa Anna, el molí fariner i les ruïnes del convent de Santa Anna, des d’ahi vam enfilar a la casa el Clau on vam sopar. La tornada fou per la carretera vella i pel pont de la Pedrera fins arribar al poble.

  El passat diumenge 27 de setembre , es van concentrar a l’ajuntament de El Ràfol de Salem per tal de realitzar la ruta pels paratges i l’Ombria del Benicadell. El recorregut es va iniciar des de l’ajuntament cap a l’ermita de San Blai i des d’ahi a les fontetes. Després vam agafar la senda que ens va conduir al sender PR CV 213 que recorre l’Ombria del Benicadell. Vam pujar a la casa Forestal les Planisses on vam esmorzar, seguidament vam baixar per la senda fins enllaçar en el sender PRV 212.4 que ens va portar a la font d’Elca i d’ahi al municipi, on va finalitzar la nostra ruta. El recorregut va finalitzar en un refrigeri per a tots els participants.

  Aquest cap de setmana se celebra la X Fira de la Pobla del Duc, juntament amb les rutes de senderisme de la Pobla del Duc i Salem. El dissabte 3 d’octubre es realitzarà a la Pobla del Duc, a les 11:30 hores del matí, la ruta guiada dels refugis militars antiaeris de la guerra civil espanyola, que eixirà des de l’Ajuntament. Aquesta ruta està enquadrada dins el marc de la fira comercial i gastronòmica de la Pobla del Duc, on s’han preparat una gran varietat d’activitats culturals, lúdiques, recreatives, artesanals, gastronòmiques i esportives.

  Pel que fa al diumenge 4 d’octubre, es realitzarà a Salem la ruta per la senda dels nevaters de Salem a la Barcella (SL-CV 122), que començarà a les 9 hores del matí, des de la casa cultura de Salem. El recorregut té una longitud d’ 10 km i una durada aproximada de 4 hores.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -