El president del Port de València, Aurelio Martínez, participa en els Encontres empresarials de COEVAL

0

El President del Port de València i de la APV (Autoritat Portuària de València, que dirigeix també els de Sagunt i Gandia, també de titularitat estatal), Aurelio Martínez, ha participat en les Trobades Empresarials que organitza la Confederació Empresarial de la Vall d´Albaida (COEVAL). En el mateix, que s’ha desenvolupat a Ontinyent, han participat també el President de la Diputació de València i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i el Regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda. Així mateix, Aurelio Martínez també ha estat acompanyat pel Director de Comunicació i Relacions Externes de la APV, Vicent Palaci.

El President de la APV ha destacat que el Port de València és un dels més importants del Mediterrani en volum de contenidors i un referent a nivell nacional i internacional de l’economia valenciana, i per això és important reivindicar-lo per part de tots. Port natural de Madrid, la seua àrea d’influència abasta grans àrees del territori, incloent les Comunitats Autònomes d’Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Múrcia i Andalusia.

El tràfic de contenidors de l’Autoritat Portuària de València (APV) va arribar als 3,19 milions de TEU (unitats de contenidor de vint peus) des de gener fins a agost de 2015, la qual cosa suposa un increment del 8,3 % en comparació al mateix període de temps de 2014. L’impuls de l’activitat en els molls del Grau, el major entre els grans emplaçaments de transport marítim d’Espanya, contrasta amb la caiguda mitjana del 0,75 % del conjunt de ports d’interés general controlats pel Ministeri de Foment. El transport de contenidors, en el qual és líder nacional el Port de València, millora en el recinte de València, el volum del qual continua per davant d’Algeciras, a més de triplicar el de Barcelona, i es manté ferm per l’impuls del comerç a Espanya, així com a Algèria, Itàlia i els Estats Units, que aconsegueixen els majors augments en aquests últims mesos.

Aurelio Martínez ha convidat als empresaris a realitzar una visita al Port de València i conéixer de primera mà i internament el seu funcionament i instal·lacions, ja que és clau el paper de les empreses i els empresaris per al present i futur del Port de València i per això vol apropar el seu coneixement als mateixos.

Rafael Pla, President de COEVAL, ha acceptat la invitació i pròximament es realitzarà aquesta visita, ja que “considera clau per al nostre territori una infraestructura com el Port de València donat el caràcter exportador de les nostres empreses i la necessitat de seguir enfortint des de COEVAL vincles amb Entitats com la APV, donats els importants contactes empresarials amb què compta, ja que això pot ajudar molt a les nostres empreses en temes molt importants en aquests moments per a elles: la internacionalització i la logística, camps en els quals les nostres empreses i el nostre territori tenen possibilitats per créixer”.

Finalment, els empresaris de COEVAL, així com els responsables municipals que han participat en aquesta Trobada Empresarial de COEVAL han demanat que es tinga en compte per la seua importància a l’Eix Industrial de les comarques de la Vall-L’Alcoià i La Foia L’Olleria en les iniciatives i inversions que puga desenvolupar o impulsar la APV, especialment en l’àmbit de la logística.

Publicitat