29/05/2023 - 1:13
Més
  IniciGeneralEl plenari d’Ontinyent aprova 17 dels seus 20 punts per unanimitat de...

  El plenari d’Ontinyent aprova 17 dels seus 20 punts per unanimitat de tots els grups

  Un Pla de Reactivació Económica dotat amb més de 700.000 euros; un Pla Especial que preten aportar solucions a la problemàtica de les casetes en sol no urbanitzable; o diverses mocions de recolzament municipal a associacions i entitats locals, van ser alguns dels punts que el plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava ahir per unanimitat de tots els grups. Una sessió a la qual aquesta unanimitat va ser la nota predominant, ja que 17 dels 20 punts tractats van eixir endavant amb acord de tots els grups, tot i que el debat polític en algunes qüestions puntuals va allargar la sessió fins a una durada de dues hores i mitja.

  L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez valorava positivament aquest recolzament unànim als punts que tractaven aspectes de gestió “que ens permetran dur a terme qüestions tan importants com recolzar als emprenedors i la indústria local, executar obres publiques o crear llocs de treball directes per als nostres joves”. El primer edil atribuïa la intensitat del debat polític que es va viure en alguns punts a que queda només un any per a les eleccions, i alguns partits maniobren en conseqüència, “però els hem de recordar que el poble ha d’estar sempre per damunt de tot, fem una crida a la responsabilitat política, a evitar un retorn a la crispació d’altres èpoques i a tenir una necessària altura de mires”, destacava.

  Des del Govern d’Ontinyent, el primer tinent d’Alcalde, Joan Gilabert, coincidia en destacar l’altíssim percentatge d’unanimitat aconseguit al plenari, incidint en qu el Pla de Reactivació Econòmica “i el seu impuls als projectes concrets en la ciutat i a aspectes com l’ocupació dels i les joves”, així com el recolzament a associacions com la Donants de Sang, que donarà nom a un parc junt al carrer Tirador; els Malalts d’Alzheimer, amb la declaració d’Ontinyent com a ciutat solidaria amb la malaltia; o a les tradicions locals, amb la sol·licitud de la inclusió del “Cant de la Sibil·la” a l’inventari de bes immaterials de rellevància local de la Generalitat Valenciana.

  Gilabert lamentava per altra banda “el plantejament partidista que fan alguns grups de qüestions puntuals amb objectius clarament electoralistes i de desgast al Govern, perquè sols així es pot entendre fets com la proposta de modificació de crèdits per a serveis socials aprovada pels grups de l’oposició, quan el propi regidor delegat de l’àrea podia haver dotat esta partida, quan no s’ha volgut comptar amb cap criteri tècnic,  i quan el Govern sempre i en tot moment ha mostrat la seua sensibilitat amb el Benestar Social, com demostra l’important augment de les partides socials registrat des de 2011”.

  El regidor lamentava que aquestos plantejaments partidistes es traslladaren al punt sobre l’exposició pública del Pla Especial per a la Minimització de l’Impacte Territorial en Sòl No Urbanitzable d’Ontnyent, un punt que tot i comptar amb l’acord unànim de tots els grups, “va donar cabuda a algunes manifestacions desafortunades i fora de lloc”.

  En aquestes observacions coincidia la segona tinent d’Alcalde, Rebeca Torró, qui lamentava “que s’haja tractar de polititzar un tema que no es deuria d’haver polititzat mai, ja que el que hem de buscar tots i totes són solucions i no rendibilitats politiques”.

  Torró explicava que aquest Pla Especial que s’exposarà al públic “el que busca es això, solucions, però allò que plantegem està supeditat a la voluntat de la Conselleria, que esperem que accepte les propostes que se li han traslladat per donar solució a la situació de les casetes en sol no urbanitzable”.

  La regidora coincidia amb l’Alcalde i el Primer Tinent en destacar a més de l’aprovació d’aquest Pla Especial la del Pla d’Ocupació “que naix del consens i la participació no sols de tots els grups polítics, sinó també de la ciutadania,. La crispació que alguns volen que siga la protagonista pertany als polítics del passat, al Govern d’Ontinyent no anem a entrar a eixe joc i anem a seguir treballant posant el present i el futur de la ciutat per damunt de tot”, concloïa.

  TVDigitalOntinyent
  TVDigitalOntinyent
  Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent
  El més llegit