El Govern d’Ontiyent recorda que en juny ja es va demanar el Taller d’Ocupació que ara sol·licita Tortosa

0

El Govern d’Ontinyent, mitjançant un Decret d’Alcaldia, ja va tramitar en el mes de juny la sol·licitud d’un Taller d’Ocupació per a la ciutat que ara diu el portaveu del PP, Filiberto Tortosa que ha demanat, una petició que, en tot cas, estaria fora de termini.

Segons fonts del Govern d’Ontinyent, la sol·licitud del Taller Turisme i Sostenibilitat d’Ontinyent, que està previst que done formació i treball a 30 aturats majors de 25 anys, fou ratificada en el plenari del mes de juliol, la qual cosa fa pensar que el portaveu del PP, “ni treballa ni està pendent del que se aprova en els plenaris, perquè només llegint l’ordre del dia, haguera evitat quedar ara en evidència demanant un Taller d’Ocupació que fa mesos que està sol·licitat per l’Alcaldia”, ha recordat la regidora de Territori, Rebeca Torró, qui ha afegit que “si haguérem tingut que esperar-nos al senyor Tortosa apanyats haguérem anat”.

Torró, a més, ha criticat “la mala costum” del portaveu del PP de “voler apropiar-se de la feina dels demés”, i ha relacionat “la darrera clavada de pota de Tortosa amb el seu nerviosisme perquè no té assegurat ser cap de llista a Ontinyent”. Torró, per altra banda, ha avançat que la concessió del Taller d’Ocupació per part del Servef a Ontinyent “va per bon camí” després de la conversa que mantingueren la setmana passada el responsable del Servef, Rafael Miró, i l’Alcalde d’Ontinyent en relació a aquest assumpte: “igual és que Filiberto ha sentit campanades i intenta apuntar-se altra vegada una medalla que no li correspon”, ha especulat la regidora de Territori.

El Taller d’Ocupació d’Ontinyent compta amb un pressupost de 284.981,80 euros, dels quals la conselleria aportaria 271.981,80 euros, la màxima quantitat possible, mentre que l’Ajuntament afegiria els 13.000 euros restants, partida que serà consignada en els pressupostos de 2015, ha exposat Rebeca Torró.

El Taller d’Ocupació “Ontinyent, Turisme i Sostenibilitat” pretén millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades i amb formació en sectors emergents i amb possibilitats d’inserció en el mercat laboral. Concretament, ofereix tres especialitats: Instal·lació d’elements de fusteria, Promoció turística local i informació al visitant i Restauració i manteniment d’espais urbans.

Els cursos permetran als alumnes adquirir experiència treballant en serveis d’utilitat col·lectiva, com la rehabilitació d’espais públics i urbans, i de serveis d’oci i culturals. Els alumnes del taller d’Instal·lació d’elements de fusteria milloraran l’eficiència enrgètica del Centre de Formació per a Persones Adultes Sant Carles. Els participants en el taller de Promoció turística local i informació al visitant potenciaran els recursos turístics d’Ontinyent com a destí d’interior fomentant la creació de noves activitats econòmiques relacionades amb el turisme i l’oci. Els treballs dels alumnes del taller de Restauració i manteniment d’espais públics urbans consistiran en la restauració de mobiliari urbà i altres elements a parcs i jardins, pintura murs, tanques i parets i reparació i instal·lació de desaigües i nous punts d’aigua.

Publicitat