29/05/2023 - 0:08
Més
  IniciGeneralEl govern d'Ontinyent dissenya un "full de ruta" amb 30 accions concretes

  El govern d’Ontinyent dissenya un “full de ruta” amb 30 accions concretes

  El nou Govern d’Ontinyent ja està en marxa i s’ha posat a treballar en la planificació dels pròxims mesos. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els coordinadors de les quatre grans àrees de gestió municipal, Rebeca Torró, Joan Sanchis, Jaime Peris i Pablo Úbeda, es reunien aquest matí per ultimar els detalls del pla de treball previst per als 100 primers dies de la nova legislatura, un “full de ruta” que contempla més de 30 accions concretes a realitzar des d’ara i fins al proper mes d’octubre.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha explicat que “ha estat una reunió fructífera, on s’han posat en comú els aspectes fonamentals de l’acció del nou Govern d’Ontinyent en estos primers mesos”. Tot i que el ple de constitució de la corporació va ser fa dos dies, i formalment les delegacions encara no s’han pogut fer efectives, “volíem posar-nos a treballar des del minut zero perquè la feina no entén de formalismes legals, i això és el que hem fet”, ha declarat l’Alcalde d’Ontinyent després de la reunió, que s’ha allargat per espai de vora dues hores.

  Les prioritats del nou Govern d’Ontinyent venen donades per la proximitat del periodes estival, per la qual cosa està preparant-se la ficada en marxa del voluntariat contra el foc i el servei de vigilància al Pou Clar, tots dos serveis vinculats a l’àrea de Territori, coordinada per Rebeca Torró. En els propers 100 dies es vol també presentar els estatuts de la nova Comissió de Patrimoni, així com posar en marxa i, en alguns casos, tindre acabats, el gros dels projectes de l’Ontinyent participa 2015, que estan en procés de licitació, amb un pressupost que s’aproxima als 400.000 euros. La reconstitució de la Mesa del Territori i l’aprovació de la nova línea d’ajudes a la rehabilitació de vivendes al barri de la Vila són les altres iniciatives que es vol siguen efectives en els primers 100 dies del nou Govern d’Ontinyent.

  Pel que fa a l’àrea de Govern obert, Transparència i Governació, que coordina Joan Sanchis, està previst posar en marxa un nou retén de la Policia Local a Sant Rafel, per tal d’acostar l’administració al barri i dotar-lo d’un punt d’enregistrament de documents. A més a més, en els primers 100 dies, es posarà en marxa el Servei “Ontinyent Avisa” per a la realització d’obres publiques a petició de la ciutadania a través de xarxes socials, es presentarà el Compte corrent tributari per ajornar el pagament de tributs persones i empreses, es crearà el servei de mediació entre veïns i s’encetarà la realització d’una ronda de reunions amb les associacions veïnals juntament amb la convocatòria del Consell Veïnal.

  L’àrea de Política per a les Persones, que coordina Jaime Peris, té com a primers objectius la preparació i presentació d’un nou programa de “Cultura de Barri”; la creació del Consell Municipal d’Educació; la posada en marxa d’un servei nutricional d’esiu al CEIP Carmelo Ripoll; el manteniment de reunions amb els Consells d’Esports, Joventut i Benestar Social; l’obertura de l’oficina UCA o l’estudi d’ampliació de serveis com els horaris de les biblioteques o la reserva de pistes al polisportiu per internet.

  En l’àrea de Ontinyent Planifica, coordinada per Pablo Úbeda, s’establiran les bases per al nou Pla d’Ocupació; es crearà el Consell de Comerç i Gastronomia; la Comissió del Pla Estratègic de Ciutat al Consell Econòmic i Social; i es faran els preparatius per a la nova campanya de “Ontinyent al Carrer”. Capítol a banda té la preparació del III Pla Reactiva Ontinyent, al marc del qual es posarà en marxa mesures com l’Oficina de l’Emprenedor, modificacions a l’IBI o línies de subvencions per a estudiants o per a la millora dels polígons, entre altres.

  Ines Ferri
  Ines Ferrihttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Sóc un projecte de comunicadora, graduada en Comunicació Audiovisual per l'UPV. Amant del periodisme d'investigació. "És impossible no comunicar".
  El més llegit