02/10/2023 - 5:45
Més
  IniciGeneralEl conseller d’Economia sostenible, Rafa Climent, coneix el teixit productiu de Bocairent

  El conseller d’Economia sostenible, Rafa Climent, coneix el teixit productiu de Bocairent

  Climent analitza les inquietuds dels sectors tèxtil i metal·lúrgic local.

  El conseller d’Economia sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, va visitar aquest dimecres, 16 de desembre, Bocairent per conèixer de primera mà les inquietuds dels sectors tèxtil i metal·lúrgic local a més de les qüestions sobre desenvolupament econòmic plantejades per l’alcalde Josep-Vicent Ferre. Així, després de signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament, Climent va mantenir una trobada amb la corporació municipal per tractar els índexs de desocupació de la població que a novembre del 2015 se situa en 357 persones, una xifra tan baixa no assolida des del desembre del 2008. Igualment, la problemàtica elèctrica del sector històric del polígon industrial el Regadiu i la posada en marxa d’un taller d’ocupació el mes passat van ser altres dels punts analitzats pel primer edil i la resta de regidors representant les tres forces polítiques locals.

  Una vegada conclosa la part més institucional de la visita, el conseller d’Economia i la corporació municipal es van desplaçar a tres indústries representatives del sector productiu local. En primer lloc, el grup Samper Vañó simbolitza els nous vessants de teixits higiènics i alimentaris mentre que Levantex esdevé un exemple d’empresa téxtil readaptada al context actual amb una recentralització del procés de producció basat en la innovació. Finalment, la comitiva va tancar l’estada a les instal·lacions de Perfil 10, una de les diverses firmes metal·lúrgiques de fabricació de finestres i d’altres elements de PVC i d’alumini que lluiten per fer front a la crisi de la construcció.

  Entre les qüestions plantejades al conseller d’Economia per l’empresariat de Bocairent estan la internacionalització o la necessitat de reduir costos, especialment en l’àmbit energètic. Després de tancar l’estada de Rafa Climent, l’alcalde Josep-Vicent Ferre destacava “la necessitat de seguir treballant per consolidar la recuperació del nostre teixit productiu que és la millor forma d’assegurar una ocupació estable i de qualitat per al veïnat de Bocairent” pel que esperava “que els nous aires presents a la Generalitat Valenciana capgiren les polítiques dels últims anys per tal de fomentar una recuperació dels sectors tradicionals valencians dels quals el nostre poble ha sigut un gran contribuïdor des de segles”.

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.
  El més llegit