11/12/2023 - 16:03
Més

  Discurs íntegre de Rebeca Torró en l’acte institucional del 9 d’octubre

  Altres notícies

  Discurs íntegre pronunciat per Rebeca Torró, com a portaveu del PSPV-PSOE, en l’acte institucional del 9 d’octubre de 2016, al palau de la Vila d’Ontinyent:

  “Un any més, ens retrobem al Palau de la Vila per celebrar el dia de tots, el dia dels valencians i valencianes. Com cada Nou d’Octubre, acudim a la cita per reivindicar-nos i fer-nos escoltar com a poble diferenciat que som.
  Però enguany, els veïns i veïnes d’Ontinyent podem alçar la nostra veu de manera distinta, perquè les nostres necessitats i anhels, per fi, tenen qui els escolte.
  Fa poc mes d’un any que al Palau de la Generalitat va arribar el canvi, els nous temps, i també a la majoria dels ajuntaments que, ara si, tenen tot el suport d’una Nova Diputació que, liderada pel nostre alcalde, està demostrant que les institucions poden i deuen estar del costat dels ciutadans i no dels interessos particulars d’uns pocs.

  Un canvi al qual la ciutadania d’Ontinyent es va avançar ja fa cinc anys, marcant el camí a la resta d’institucions. Si, fa ja cinc anys que Ontinyent va votar canvi. I ho va fer per donar la majoria a les forces progressistes enmig d’una crisi brutal. La ciutadania va elegir a les forces progressistes per donar-li un impuls a la nostra ciutat i superar els pitjors moments d’una crisi que encara es nota.
  A 2015, els Socialistes d’Ontinyent, rebérem el major suport social de tota la nostra història; i eixe suport social s’ha traduït en una forta e intensa influència a València, al cap i casal, allà on es prenen les grans decisions. Per això, no podem deixar de repetir allà on estem, que estarem eternament agraïts a la societat ontinyentina per l’enorme cabdal de confiança que ens atorgaren.  Són els ontinyentins i ontinyentines els qui, amb la seua elecció, han situat a Ontinyent on mai fins ara havia aconseguit estar des del punt de vista institucional.
  La ciutadania va apostar amb força per un Alcalde, un equip de govern i, en definitiva, per un projecte polític que està posant hui els bastiments de l’Ontinyent del present i del futur. Els Socialistes tenim i sentim la força de tot un poble valent, honrat i treballador; un poble que amb el seu suport majoritari als socialistes de Jorge Rodríguez s’ha guanyat per dret aconseguir fites que pocs somniaven.

  I, és cert, hem de ser prudents, perquè l’herència rebuda a la Generalitat, l’elevat deute i l’infrafinançament no deixen al Consell de Ximo Puig molta maniobra financera. Però hem de tindre il.lusions, hem de ser reivindicatius perquè Ontinyent va patir durant molts anys el ninguneig de les administracions governades pel Partit Popular. Un ninguneig que costarà molt de revertir, perquè 20 anys no es poden recuperar en poc de temps. Però anem a intentar-ho. I, per això, els Socialistes d’Ontinyent no deixarem de reclamar el nou hospital, la rodona de Torrefiel, els nous centres educatius, la modernització de la línia Xàtiva-Alcoi o l’acabament del desdoblament de la ronda sud, per posar alguns exemples d’allò que nosaltres, ja des de l’oposició, qualificàrem del Deute Històric de la Generalitat amb Ontinyent.
  Estos són els deures que ens hem posat i que estem posant a la resta d’administracions. Com he dit abans, i ho repetisc ara, recuperar en 4 anys un despreci de 20 anys és pràcticament impossible. Això si, per nosaltres no quedarà. Sabem que estem en el camí correcte, que l’hospital està més a prop que abans i que confiem que la rodona de Torrefiel siga una realitat prompte, com ho serà l’acabament de l’avinguda del Tèxtil, una obra finançada en gran part per la Diputació de València. Però, insistisc, cal posar totes les precaucions possibles, perquè de maquetes i obres virtuals quedàrem farts.

  Nosaltres no utilitzarem els desitjos i les il·lusions dels ciutadants per traure rèdit polític. No han estat mai les nostres formes i no ho seran. Perquè el nostre objectiu és continuar fent d’Ontinyent una ciutat universitària, una capital amb serveis de qualitat, una capital d’emprenedors, una capital cultural i participativa, una capital amb avantatges per construir projectes de vida. Una ciutat, en definitiva, on ser feliços.
  I per aconseguir-ho, necessitem seguir comptant amb el vostre suport, el vostre alè. Sempre ha estat i continuarà sent el nostre lema, junts som més i junts guanyarem el futur. Perquè sabem que necessitem la força de tots i totes per seguir reclamant el que ens pertoca per dret.  Allà, a València, i més allà, a Madrid.
  Per això, fem una crida a tots els partits polítics de l’oposició, a associacions i col·lectius cívics i culturals, a empresaris i treballadors, a professors i estudiants, a tota la ciutadania d’Ontinyent.
  Són temps d’esforços compartits, malgrat que alguns i algunes, de més allà,  no han entès que la societat ha canviat. A Ontinyent fa anys ho entenguérem. L’interès general, l’interès del ciutadà ha d’estar sempre per davant de l’interès partidista o personal. I qui això no ho té clar, no és mereixedor o mereixedora d’estar al front d’un País, una Comunitat o un municipi. Els socialistes, hem tingut sempre clar, que abans ontinyentins que qualsevol altra cosa. I allà on estem, sempre serà l’estandard que ens guie.

  Alcalde, company, el grup socialista volem aprofitar enguany l’acte del 9 d’Octubre per donar-te les gràcies. Si, les gràcies. Però unes gràcies en majúscules, sinceres i sentides. Gràcies, Alcalde. Fins ara, durant tots estos anys al front de l’Ajuntament no ho havíem fet mai públicament. Però els membres del Grup Socialista, el Partit en el seu conjunt, no volíem deixar passar un 9 d’0ctubre més. En són 5 com alcalde però molts més com a company d’idees i vivències compartides. Ser agraïts és un tret diferencial que no volem perdre ni com a socialistes ni com a ontinyentins. Perquè massa vegades ens deixem portar per la solemnitat i allò que s’anomena com a políticament correcte per tal de no manifestar l’apreci o l’agraïment cap a una persona determinada. Així que, Jorge, gràcies per tot allò que ens aportes, per l’exemple de sacrifici i capacitat de treball que ets per a tots nosaltres i sobretot gràcies per la teua senzillesa i per la teua humanitat.
  I com no, no voldria acabar sense reconèixer els mèrits de tots aquells guardonats que hui són mereixedors d’aquest senzill homenatge per part de la Ciutat d’Ontinyent. Enhorabona a Creu Roja, als Bombers del Parc d’Ontinyent, al músic Miquel Gironés, a Lligam, al Rotgle i al professor Paco Ferrero. I, com no, enhorabona al medallista Orlando Ortega, qui hui ha rebut la distinció al mèrit esportiu de la Generalitat.

  Enhorabona a tots ells per la seua tasca i per dur amb orgull el nom d’Ontinyent allà on la vida els ha dut.
  Senyores i senyors, hui, Nou d’Octubre, els Socialistes d’Ontinyent reivindiquem, juntament amb la resta de la ciutadania, el nostre paper protagonista en el renaixement del poble valencià; un poble alegre, honrat i combatiu que lluita cada dia per recuperar el vell somriure. Un renaixement que estic segura que aconseguirem si anem, com estem fent a Ontinyent, tots a una veu.

  Gràcies i feliç Nou d’Octubre”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -