20/07/2024 - 23:44
Més

  Diputació ajudarà a El Palomar a ampliar el seu polígon industrial i créixer com a municipi

  Altres notícies

  La normativa relativa a paisatge, infraestructura verda i inundabilitat mantenia a El Palomar en una situació que li impossibilitava seguir creixent com a municipi, amb límits que impedien el seu desenvolupament. Una circumstància que té data de caducitat amb l’assistència de la Diputació de València a l’elaboració del Pla General d’Ordenació Urbana de la localitat.

  “Estàvem limitats per a créixer per diferents normatives. Si no haguera sigut per l’ajuda de la institució provincial no podríem haver fet el Pla General”, ha assenyalat l’alcalde del municipi, Jordi Vila, en una reunió amb la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, àrea encarregada de gestionar la seua elaboració. El text es troba avançat, a l’espera de la presentació de documentació per a la seua aprovació provisional.

  “Assistir als municipis més xicotets és una peça essencial de la Diputació, dotant-los de tots aquells serveis necessaris per al seu funcionament”, ha assenyalat Conxa Garcia. Fins ara, El Palomar, un xicotet municipi de la comarca de la Vall d’Albaida d’al voltant de 580 habitants, disposava de normes subsidiàries, amb la qual cosa tenia importants manques en matèria normativa que li impedien créixer com a poble.

  Una de les solucions que aportarà el document serà l’ampliació del polígon industrial de El Palomar. Es tracta d’una de les principals necessitats del municipi, ja que existeix una demanda real per part de les empreses que ja es troben treballant allí i que tenen ànim de seguir creixent, la qual cosa contribuirà a l’augment de la població i a la generació de llocs de treball. Així mateix, el Pla General permetrà millorar les zones verdes, disposar de més equipaments i serveis, així com regular els edificis protegits.

  A més de l’elaboració del Pla General, la Diputació de València ha assistit al Palomar en l’actualització del seu inventari de béns, un requisit exigit als ajuntaments des de 2014, però que el Ministeri d’Hisenda demanda tenir actualitzat enguany. Aquesta eina permetrà al Consistori saber amb quins béns compta i quin valor tenen, amb tot el que açò suposa a l’hora de prendre decisions, com la demanda de préstecs.

  Font: Diputació de València

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -