19/07/2024 - 8:47
Més

  Centenars de persones participen a les activitats de la I Setmana de la Salut d’Ontinyent

  Altres notícies

  Centenars de persones estan participant de les activitats que estan tenint lloc estos dies a la “I Setmana de la Salut d’Ontinyent” impulsada per l’Ajuntament a través de l’àrea de Política per a les Persones.

  Tècnics, professionals i associacions de l’àmbit sanitari estan participant en els tallers i xerrades que han tingut lloc des del passat dilluns principalment a la Sala Gomis, sobre de Primers Auxilis, Educació sexual afectiva, el paper dels metges al control de la salut, la prevenció i tractament de conductes addictives, els falsos mites sobre l’alimentació o la prevenció i detecció del càncer.

  La regidora de Sanitat, Matilde Francés, ha animat a la ciutadania a sumar-se a les activitats que encara resten per realitzar als propers dies, i que inclouen noves xerrades, projecció de documentals, una taula rodona, un festival de música o una jornada d’avaluació del risc cardiovascular.

  En concret, aquest divendres 8 d’abril a la  Sala Gomis hi haurà projecció de documentals i una taula rodona sobre “Salut mental: estigma i empoderament” a les 17:00; i a les 19:00 i les 22:00 hores hi haurà dues sessions del festival benèfic del X aniversari de l’Associació Parkinson Benicadell, enguany dedicat a la memòria del desaparegut fundador de l’entitat, José Ramón Tormo, i que comptarà amb la participació de nombrosos grups i cantants de diverses èpoques com los Tex-Mons, los Saltos, Grupo Mio, la Trastienda o Troya.

  Dissabte 9 d’abril de 9:30 a 13:30 hores al Centre Comercial El Teler es realitzarà una jornada d’avaluació del risc cardiovascular amb la participació de les farmàcies de José Iborra, Adelia Jorda i Rafa Jorda a la que es realitzaran proves i s’avaluaran factors de risc vinculats al colesterol, la glucosa, el perímetre abdominal o el tabaquisme, entre d’altres.

  Finalment, dilluns 11 d’abril (dia mundial del Pàrkinson) hi haurà un dinar de germanor al CIM de Sant Rafel a les 14:00; una xerrada sobre esta malaltia a càrrec del Dr. Samuel Diaz a les 17:00 al mateix lloc; i el 12 d’abril un esmorzar a la cafeteria del CIM a les 9:30 i un desplaçament al Col·legi La Concepció a les 11:30.

  Matilde Francés tenia paraules d’agraïment per a les entitats i col·lectius participants a la Setmana de la Salut, entre les que es troben ADIEM, l’Associació Pàrkinson Benicadell, els tècnics de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de la Mancomunitat, Proyecto Hombre, els farmacèutics locals, metges del SAMU i altres professionals sanitaris.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -