02/10/2023 - 6:11
Més
  IniciVall d'AlbaidaBenissodaBenissoda recupera el paratge de la Font de l’Olivera i condiciona el...

  Benissoda recupera el paratge de la Font de l’Olivera i condiciona el Camí de la Bassa amb ajuda de Diputació

  La Diputació de València ha realitzat tasques de recuperació al paratge natural de la Font de l’Olivera i treballs de pavimentació al conegut com Camí de la Bassa de la localitat de Benissoda, en el marc de les actuacions circumscrites al programa de recuperació d’espais degradats de la institució provincial. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat els treballs realitzats en aquestes demarcacions, acompanyat per l’alcalde de Benissoda, José Miguel Lluch, i la resta de membres de la corporació municipal.

  El responsable de l’Àrea de Medi Ambient ha incidit en que aquestes intervencions «han permès recuperar un espai públic que resulta emblemàtic per a la ciutadania i que atresora un elevat valor paisatgístic. S’aconsegueix que una extensa àrea verda recupere la seua funcionalitat com a espai recreatiu al servei de tots els veïns i veïnes del municipi», ha subratllat Josep Bort.

  Així mateix, el diputat ha destacat que aquesta recuperació d’espais degradats «posa de manifest que millorant els nostres recursos i entorns naturals podem proveir d’una major qualitat de vida a la nostra ciutadania», ha conclòs Josep Bort.

  En concret, el pressupost per a l’execució del projecte ha estat de 49.235euros, dels quals la Diputació de València ha efectuat una aportació de 45.541 euros, mentre que els 3.694 euros restants han estat sufragats pel consistori de Benissoda.

  Un espai emblemàtic

  La zona en la que s’han portat a terme les actuacions es troba situada en les proximitats del casc urbà de la localitat. Els treballs executats s’han orientat a efectuar un recorregut ambiental per la riba del Barranc del Baladrar. Aquesta travessia s’havia vist alterada en diversos punts del seu recorregut com a conseqüència dels despreniments i corriments de terra que s’havien produït, pel que s’ha procedit a escometre actuacions de neteja i desbrossament de la zona, a més de portar a terme la pavimentació del Camí de la Bassa, consolidant així els marges del barranc i els terraplens de la senda mitjançant la instal·lació d’un mur d’escullera o de maçoneria.

  Així mateix, s’ha procedit a la col·locació de baranes de seguretat. Actuacions, totes elles, que han permès recuperar aquesta senda per al gaudi de la ciutadania i connectar el Camí de la Bassa amb una zona recreativa de titularitat municipal.

  Font: Diputació de València

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.
  El més llegit