22/05/2024 - 8:01
Més

  La séquia del Port d’Albaida i el Puig Agut de Llutxent, pròximes rutes senderistes

  Altres notícies

  El programa de senderisme de la Vall d’Albaida portarà este cap de setmana a la séquia del port d’Albaida i el Puig Agut de Llutxent. Les inscripcions s’han de realitzar abans del dijous a migdia en valldalbaida.com. La setmana passada ho va fer una trentena de persones per a participar dissabte en la ruta de l’aigua de Montitxelvo mentre que una quarantena llarga va descobrir diumenge la ruta del castell d’El Palomar.

  A les 9 del matí, com de costum, la ruta d’Albaida partira des del Palau dels Milà Aragó per la qual cosa es recomana aparcar a l’Avinguda de la Fira. De la Plaça Major farà camí cap al carrer Major fins als “Mosquitos”, barri que portarà al carrer Carrícola on es troben les escultures de vidre de Josep Sanjuan. Després s’endinsarà pels camins, començant pel de Betilla que conduïx a l’inici del sender de la Séquia del Port on es visitarà el Molí de dalt de Santa Anna, molí fariner de cup ubicat sobre la séquia mare de la Font del Port, de colonització islàmica, o la cascada d’aigua. En la partida de Santa Anna s’aprofitarà per a visitar les ruïnes del convent de Santa Anna, d’estil gòtic auster i datat entre 1538-1550. La ruta prosseguirà pel sender de la séquia fins arribar a l’arcabó del naixement, des d’on s’anirà a la Casa el Clau, ubicada en el port d’Albaida i d’arquitectura rústica mediterrània. El camí de tornada transcorrerà pel Vall de la Salut fins els Quatre Camins, i des d’ahí al Poliesportiu fins arribar al poble. La ruta és de 9’5 quilòmetres, dificultat mitja i una duració estimada de 4 hores.

  Diumenge, a Llutxent, l’eixida serà des del camp de futbol i podran deixar els vehicles a l’aparcament. La ruta s’niciarà cap al camí del Corral de Bataller, en plena serra, i seguirà pel camí de la Catalana fins arribar a Vila Bota. Durant la travessia podrem gaudir d’unes vistes úniques tant la Vall d’Albaida com de La Safor i el castell d’Almiserat. La ruta seguirà per la pista forestal en direcció al Surar per a desviar-se cap al Puig Agut, el punt més alt del terme i que delectarà els participants amb les seues vistes úniques i impressionants des d’on s’iniciarà la baixada per la senda de la cova del Rafal fins arribar de nou al poble. Un itinerari de plena muntanya i totalment de muntada fins arribar al Puig Agut, això sí per camins en bon estat. La dificultat de la ruta és mitja-alta, amb 10 quilòemtres i quatre hores i mitja aproximades.

  Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -