23/03/2023 - 12:53
Més
  IniciVall d'AlbaidaAlbaidaAlbaida enceta la dinamització dels ODS entre la ciutadania

  Albaida enceta la dinamització dels ODS entre la ciutadania

  Des de l’Ajuntament d’Albaida es posa en marxa la Campanya de Promoció, Formació, Educació i Participació Ciutadana en el marc de l’Agenda 2030 a l’àmbit local, es vol que tota la ciutadania, associacions, comerços, empreses, la comunitat educativa i en definitiva tots els agents socials d’Albaida siguen participes i col·laboren.

  Els Objectius de Desenvolupament Sostenibles, coneguts com a ODS, han entrat a formar part de l’agenda d’Albaida i condicionarà cada vegada més les polítiques de l’ajuntament. És un pas necessari, recorda l’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Alejandro Quilis, “i molt positiu per a la ciutadania i és en la nostra ciutat on ens poden aplicar les respostes necessàries als reptes globals, el compromís amb les veïnes i els veïns és fonamental perquè els ODS no siguen paper mullat i d’una vegada per totes agafem consciència de la necessitat de transformar el món en una casa conformable per a totes i totes”.

  A Albaida s’està treballant als últims anys amb iniciatives relacionades amb el Desenvolupament Sostenible, iniciatives que estan donant bons resultats, però és ara quan cal crear un marc global i divulgatiu de l’Agenda 2030 i dels ODS perquè tota la ciutadania els conega i tinga la convicció que són positius per fer d’Albaida una ciutat per viure i conviure.

  Són molts els reptes que existeixen a Albaida per a continuar generant ocupació i sent pròspers sense exercir pressió sobre les persones i la natura. Els reptes i problemes locals es poden vèncer de manera que permeta continuar prosperant i creixent, i al mateix temps aprofitar millor els recursos naturals i reduir la contaminació i la pobresa, a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible – ODS de l’Agenda 2030.

  Però tot açò ha de partir des del coneixement i la formació, i el que és més important, la convicció de la ciutadania, per això són necessaris processos formatius i divulgatius.

  La fase de divulgació que s’enceta ara facilitarà la participació i contribuirà a generar aliances a través del treball entre els distints agents i col·lectius socials, en la mesura que totes les activitats són de caràcter participatiu i, a més, es promou el treball en conjunt. Així, en les activitats sobre formació i capacitació, de caràcter pràctic, amb agents dels col·lectius socials i educatius, amb el programa participatiu sobre Agenda 2030 i en el de divulgació, amb diverses activitats de dinamització, tant a l’àmbit digital, com als carrers i places d’Albaida.

  Des de les xarxes socials i altres mitjans de comunicació s’informarà de les distintes activitats que hi ha previstes, no obstant això, explica Quilis que “poden començar a interactuar, donar la seua opinió, les seues idees, així com qualsevol inquietud que tingueu al respecte a través de les vies de comunicació que ja estan activades”, com són el correu electrònic: albaida@planagenda2030.org, o les aplicacions de missatgeria WhatsApp i Telegram al 722 89 90 98, la informació serà tractada de manera privada i confidencial, atenent la llei de Protecció de dades.

  Per iniciar les activitats de formació i participació per a xiquetes i xiquets, demà 15 de març es realitzarà per a l’alumnat dels centres CEIP Covalta i al CEIP Elías Tormo, un concert del conegut artista Dani Miquel on s’introduiran temes cabdals dels ODS de manera adaptada a les seues edats, perquè la xicalla és el motor per aconseguir tots aquests reptes, al mateix temps que les persones responsables del programa començaran a donar les línies mestres al professorat i establir dinàmiques per a potenciar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible també des de les aules.

  L’espectacle que porta Dani Miquel és “DESFEM”, i busca conscienciar a les criatures de la importància de la cura del Planeta i l’economia circular basant-se en el principi de les quatre «R»: Reduir, Reutilitzar, Reparar i Reciclar

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  FER UN COMENTARI

  Introduïu el vostre comentari.
  Introduïu el vostre nom aquí

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  El més llegit