Amplien el servei de recollida de fem al disseminat d’Ontinyent

0

L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria de Sostenibilitat, va a procedir a l’ampliació del servei de recollida de residus en el disseminat durant tot l’any, duplicant la recollida diària en un total de 134 contenidors de l’extraradi.

Es tracta d’una de les principals mesures de la reorganització del servei de recollida del fem que es realitza a través de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, amb la qual, explicava la regidor de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, “volem millorar i optimitzar el servei, reforçant on fa més falta i regulant on és necessari”. A aquest efecte, des del departament de Medi ambient es va realitzar en 2016 un estudi en profunditat d’aquest servei, que ha derivat en una sèrie de modificacions per a la seua aprovació en Junta de Govern.

Entre aquestes modificacions, destaca la referida ampliació en el disseminat, que allargarà a tot l’any la recollida doble en 134 dels 210 contenidors del disseminat on fins ara s’efectuava recollida doble en els mesos d’estiu. Després de comprovar que la resta de l’any la quantitat de residus dipositats en aquests contenidors segueix sent elevada, s’ha considerat oportú ampliar el servei de recollida doble als mesos d’octubre a maig.

Patricia Folgueras ha explicat que “els contenidors proporcionen una capacitat de recollida superior als 10.000kg, però hem comprovat que la mitjana de quilos arreplegats diàriament és de 12.500. Per a millorar l’eficiència del servei i la imatge de les zones on es troben els contenidors, hem comprovat que aquesta va a ser la millor opció, perquè augmentar els contenidors seria exagerat i a més suposaria un cost major”, manifestava.

Aquesta millora, pressupostada en 48.873 euros, s’inclou dins d’una ampliació del contracte de recollida de residus per un total de 58.629 euros. Aquesta modificació inclou també l’ampliació de la recollida de residus orgànics en establiments de restauració (4.453 euros); la recollida de cartó comercial porta a porta que passa a ser dos dies a la setmana (8.702 euros); el reforç de recollida selectiva durant les èpoques de Nadal i rebaixes (8.587 euros); o la recollida els dissabtes nit o previ a festiu de 8 contenidors d’emergència de residus orgànics disposats en el casc urbà (2.227 euros); així com la regularització del servei específic en les grans superfícies d’acord a les necessitats reals, la qual cosa suposarà un estalvi de 16.469 euros.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat