24/04/2024 - 4:45
Més

  Alfarrasí invertirà en les instal·lacions del paratge de l’Ermita per augmentar el seu atractiu turístic

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Alfarrasí aspira a donar un impuls al turisme en la localitat i vol fer-ho transformant algunes instal·lacions i recursos amb els quals ja compta per a convertir-los en autèntics llocs d’oci per a la població. Aquest és el cas del Paratge de l’Ermita, en l’entorn de la qual es troben el bar i la piscina municipal, principals focus d’activitat en els mesos d’estiu. Ja l’any passat, el consistori va invertir al voltant de 50.000 euros en adquirir una parcel·la en aquesta zona per a albergar en ella un parc juvenil, i enguany té previst destinar més de 130.000 euros a un ambiciós projecte de renovació que inclou millores en matèria d’eficiència, accessibilitat i esplai.

  L’alcalde d’Alfarrasí, Federico Vidal, està convençut que el paratge de l’Ermita és un lloc amb un gran potencial que el seu municipi no pot desaprofitar: “Mirant al futur, crec que podem aprofitar aquesta zona per a donar dinamisme al nostre poble i a la vegada impulsar el turisme”, ha assegurat l’alcalde. Part d’aquest impuls passa per fer una remodelació completa de la piscina, per a la qual la Diputació de València acaba de concedir al municipi una ajuda de 80.000 euros.

  Amb aquests diners, Vidal ha explicat que van a millorar l’eficiència d’una instal·lació “que data de l’any 1997 i que pràcticament des del principi presenta problemes de fuites d’aigua, tant en la zona dels vasos com en el sistema de canonades, fins al punt que els terrenys han cedit”. Paral·lelament, es va a aprofitar per a fer accessibles tots els serveis de la piscina, inclosos els propis vasos. “D’aquesta forma, esmenarem els incompliments que des de fa temps ens han advertit en diverses inspeccions i aconseguirem que tant els veïns i veïnes d’Alfarrasí com els visitants puguen gaudir de la seua estada i els seus banys en la piscina municipal sense impediments, independentment de la seua situació”, ha assegurat el primer edil, qui ha volgut aprofitar per a agrair a la institució que presideix Jorge Rodríguez la seua implicació en aquest projecte: “Vam decidir sol·licitar ajuda al President de la Diputació de València perquè era una actuació molt necessària i el nostre és un poble molt xicotet, motiu pel qual sense ajuda era impossible que poguérem dur-ho a terme”, ha afirmat.

  A més de les millores en la piscina, el consistori té previst destinar 20.887,36 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis a convertir la parcel·la que va adquirir en el paratge de l’Ermita en un parc juvenil, amb tirolina i un circuit BMX. “Creiem que aquest tipus d’instal·lacions d’aventura no són molt habituals en la zona i amb açò dotem a aquesta zona d’un element diferenciador que pot atraure a joves d’altres municipis”, ha explicat Federico Vidal.

  Aquest projecte d’actuació en el paratge de l’Ermita es completarà amb una actuació en el Bar de la Piscina, a fi de modernitzar les seues instal·lacions i millorar també l’accessibilitat. Amb aquest propòsit s’invertiran al voltant de 30.000 euros del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles. Tal com ha comentat l’alcalde d’Alfarrasí, “ara mateix aquest bar només s’obri a l’estiu, però estem convençuts que arreglant-lo i amb la intervenció en el parc, és possible obrir-lo més mesos, donant així servei a aquesta zona i creant, a més, nous llocs de treball”..

  La intenció de l’ajuntament és començar a executar totes aquestes actuacions en el menor termini de temps possible, de forma que abans que comence de nou la temporada estival puguen estar ja operatives.

  Font: Ajuntament d’Alfarrasí

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -